1. aprila 2015

Revija Lines in spletna stran Downhill Rangers objavila, da bosta v sodelovanju z Mestno občino Maribor letos upravljala z mariborskim gorskokolesarskim parkom.

(prvoaprilska)

Zgodba pohorske vzpenjače in žičnic je znana. Po stečaju ŠC Pohorje jih je v upravljanje dobila mestna občina Maribor oziroma njihovo podjetje Marprom. Pogodba agencije Spank za upravljanje z bike parkom Pohorje je tako od oktobra 2014 nična in ker je tudi Marpromova veljala le do konca zime, so bili dogovori za poletno sezono onemogočeni.

Iz Maribora zadnje tedne tako rekoč vsak dan prihajajo nove informacije o tem kdo in kako bo po novem vodil bike park Pohorje. Zdaj je tu očitno nova rešitev.

Bike park Pohorje je med avstrijskimi Štajerci in Korošci vsaj tako priljubljen kot med Slovenci. Avstrijska revija Line in prav tako avstrijska spletna stran Downhill Rangers sta tako danes objavila, da sta se z Mestno občino Maribor in Marpromom ter ob podpori lokalnega turizma uspela izpogajati, da najmanj za letošnjo sezono prevzameta trženje in upravljanje bike parka Pohorje. Ob poslovno uspešni sezoni obstaja možnost podaljšanja pogodbe.

“Sicer nam letos parka ne bo uspelo odpreti za velikonočne praznike, kot je to že tradicija, računamo pa, da bomo proge uredili do sredine aprila,” pravijo Avstrijci.

www.lines-mag.at
www.facebook.com/LinesMagazine

downhill-rangers.com
www.facebook.com/DownhillRangers

Uvodna fotografija Friedrich Simon Kugi

Sledite nam