Henrique Avancini
Freestyle luči
Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails Freestyle logo
27. avgusta 2023

Brazilski zvezdnik kratkega in olimpijskega krosa, maratona ter etapnih dirk je objavil slovo od tekmovalnega kolesarstva.

Ko je na nedavno končanem svetovnem prvenstvu v Glasgowu osvojil drugi naslov svetovnega prvaka v maratonu, prvič je mavrično majico oblekel leta 2018, si nihče ni mislil, da bo Henrique Avancini tekmovalno kolo postavil v kot. Res je, da mu drugi dve preizkušnji na svetovnem prvenstvu nista šli najbolje od nog, a le dva tedna kasneje je brazilski zvezdnik sporočil, da zaključuje svojo dolgo in uspešno športno kariero.

Mnogo odličij in naslovov se je nabralo skozi leta

Štiri zmage v svetovnem pokalu, en naslov skupnega zmagovalca svetovnega pokala. Dvanajst naslovov brazilskega prvaka v krosu. Trije naslovi panameriškega prvaka, zmage na etapni dirki Brasil Ride in še bi lahko naštevali. Edino, česar mu ni uspelo osvojiti, a si je to srčno želel, sta bila naslov svetovnega prvaka v olimpijskem krosu in skupna zmaga na največji etapni dirki na svetu ABSA Cape Epic. Ko je lani naznanil odhod iz ekipe Cannondale Factory Racing in preostanek kariere začel graditi okoli ekipe Caloi Avancini Racing, se je zdelo, da bo 34-letnik v MTB svetu vztrajal še dolgo. Ampak na startni listi pete drike svetovnega pokala se njegovo ime ni pojavilo.

O Meu Motivo

Glej, poslušaj in izvedel boš, kaj je Avancinija gnalo do skrajnosti in kaj je bil njegov motiv, da je tako dolgo vztrajal na najvišjem tekmovalnem nivoju.

Tole je Avancini zapisal na Instagramu:

OBRIGADO, Henrique!

Naslovna fotografija Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Preberi še

Avancini pred novimi izzivi

Freestyle luči
Freestyle logo Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails
Sledite nam