25. julija 2013

Poročila z dirk svetovnega pokala v eliminatorju so se vedno vrtela okoli odličnih rezultatov Mihe Halzerja, danes pa je bil žal daleč za svojimi sposobnosti. Zmagi v Švico in Belgijo.

Andora oziroma kolesarski park Vallnord je znova sprejel najboljše gorske kolesarje sveta, ki se bodo v naslednjih dneh preizkusili v krosu in spustu, že danes pa smo videli finale eliminatorja. Z dvema Slovencema v kvalifikacijah, a le z enim v finalu. Kevin Berginc (Rajd Trek) je strgal verigo že takoj po štartu in s tem končal dirko. Miha Halzer (Energijateam.com) je bil 27., torej daleč od visokih uvrstitev, ki smo jih vajeni. V svoji vožnji na čas je naredil napako, vendar se z 22. časom vseeno zanesljivo uvrstil na glavno dirko.

Organizatorji so pripravili dokaj nenavadno progo za dirko v eliminatorju, s kratko štartno ravnino, travnatimi prvimi metri in dolgim gozdnim odsekom z dvema linijama. Za konec pa je sledila še dolga ciljna ravnina, ki je odločala o večini bojev.

Miha je danes žal izpadel že v prvem krogu, po padcu pač ni mogel več ujeti drugega mesta. Proga mu je sicer ustrezala, a njegova vožnja preprosto ni bila na pravem nivoju. Z njo je bil seveda še najmanj zadovoljen Miha sam, ki bo moral svojo jezo na Norveškem spremeniti v nov dober rezultat. V skupnem seštevku svetovnega pokala je tretji in skupne zmage zdaj ne more odvojiti niti teoretično.

“Danes sem naredil preveč napak, tako taktičnih kot tehničnih. 27. mesto me je še bolj podžgalo in motiviralo, da seše posebej pripravim za svetovno prvenstvo,” pravi Miha.

Najhitrejša danes sta bila Švicarka Kathrin Stirnemann in Belgijec Fabrice Mels. Slednji je dober znanec naših tekmovalcev, saj sta za njegovo ekipo Salcano lani vozili tudi Tanja Žakelj in Nina Homovec.

V Vallnordu so v petek na sporedu kvalifikacije spusta, razvrstitveni nastop spusta za mladince ter kros mlajših članov.

Vrstni redi in razvrstitve na strani UCI
Posnetek dirke na redbull.com

Na uvodni fotografiji Belgijec Fabrice Mels, ki je slavil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Vse foto Grega Stopar.

Sledite nam