mtb zlik novigrad
19. marca 2023

Zadnjo dirko zimske serije dirk v krosu MTB ZLIK so gostili pri BK Novigrad. Absolutni zmagi v Energijateam.com in Jam’s Bike Team.

Od deset predvidenih dirk v koledarju sezone 2022/23 jih je bilo na sporedu devet, saj so prireditelji BK MTB Istra Pazin XC Ježenj zaradi napovedanega slabega vremena odpovedali. MTB ZLIK je tudi letos postregel z zanimivimi trasami, z nekaj klasičnimii “postajami” in z nekaterimi novimi progami. Zanimanje tako slovenskih kot italijanskih tekmovalcev za zimsko dirkanje je še vedno veliko in hrvaškim prirediteljem se ni za bati, da bi v naslednji, 16. sezoni ostali brez množice udeležencev.

Še zadnjič letos start ob 12 uri in 26 minut

Lahko kmalu pričakujemo 200 tekmovalcev na startu? Na finalu je namreč nastopilo kar 190 kolesark in kolesarjev iz “standardnih” treh držav.

Tekmovalce in tekmovalke v starejših kategorijah je čakal nekaj manj kot pet kilometrov dolg dinamičen krog, ki je postregel s kratkimi vzponi, enoslednicami, s slalomiranjem med drevesi in z delom, speljanim po plaži.

V Novigradu je na dolgi trasi absolutno zmago pri moških slavil Gregor Dimic (Energijateam.com) iz kategorije U30 pred mladincema – drugi je bil njegov klubski kolega Žan Pahor, tretje mesto pa je pripadlo Italijanu Cristianu Di Gasperu (ASD Jam’s Bike Team Buja). Na vrhu so bili tudi številni mlajši kolesarji domžalske Energije.

Pri ženskah je bila najhitrejša Italijanka Sofia Arici (ASD Jam’s Bike Team Buja) pred dvema Slovenkama – Nastjo Ahačič (Energijateam.com) in Anet Trakonja (mebloJOGI Pro Concrete), vse tri so iz kategorije U30.

Vrstni redi MTB ZLIK XC Novigrad (najhitrejši trije po kategorijah)

Moški

U13 – 1. Luka Kišiček (Cro MTB/TK 3Max), 2. Urban Lampe (MBK Črni Vrh), 3. Dino Mataija (BK Crikvenica)

U15 – 1. Leon Kišiček (Cro MTB/TK 3Max), 2. Jaša Černete, 3. Blaž Cerar (oba Energijateam.com)

U17 – 1. Enrico del Gallo (Federclub Trieste – Tecnoedile), 2. Lovro Luka Dolinšek, 3. Matic Lipovšek (oba Energijateam.com)

U19 – 1. Žan Pahor (Energijateam.com), 2. Cristiano di Gaspero (ASD Jam’s bike team Buja), 3. Gabriel Bisaro

U30 – 1. Gregor Dimic, 2. Blaž Dragar (oba Energijateam.com), 3. Martin Legović (BK Novigrad)

U40 – 1. Mattia Lenarduzzi (Bibione Cycling Team), 2. Aleš Modic (mebloJOGI Pro Concrete), 3. Alen Jovanović – Verbanac (BK Žminj)

U50 – 1. Aleš Rijavec (MTB trail center Kočevje), 2. Evgen Pevec (Energijateam.com), 3. Igor Božić (Adrenalina MTB Team)

50+ – 1. Paolo Cattaruzzi (ASD Federclub Trst), 2. Lucjan Premrn (Izvir Vipava), 3. Ugo Pietrobon (Bibione Cycling Team)

Ženske

U15 W – 1. Pina Šiler (KK Završnica), 2. Zoja Špringer (KD Rog), 3. Gea Sabadin (BK Grobnik)

U30 W – 1. Sofia Arici (ASD Jam’s bike team Buja), 2. Nastja Ahačič (Energijateam.com), 3. Anet Trakonja (mebloJOGI Pro Concrete)

30+ W – 1. Roberta Capon (ASD Gruppo Generali Trieste), 2. Serena Baldassin (Bibione Cycling Team), 3. Donatella Cosliani (SC Cottur ASD)

Otroške kategorije na MTB ZLIK

U7 – 1. Maj Modic (mebloJOGI Pro Concrete), 2. Oskar Papež (MTB trail center Kočevje), 3. Luj Kemperl (Calcit bike team)

U7W – 1. Lucija Lampe (MBK Črni Vrh), 2. Anja Burkeljca, 3. Aria Mataruga (BK Novigrad)

U9 – 1. Mark Pregl (Wolf Racing Team), 2. Nace Špenko (SD Strahovica), 3. Leon Kemperl (Calcit bike team)

U9W – 1. Hana Bele Grkman, 2. Stefani Štrucelj (obe Calcit bike team), 3. Zoja Bartolme (MTB trail center Kočevje)

U11 – 1. Bor Križan (MTB trail center Kočevje), 2. Ožbej Lampe (MBK Črni Vrh), 3. Marcon Remon (Pogi team UAE Generali)

U11W – 1. Klara Pregl (Wolf Racing Team), 2. Nicole Nižić (BK Grobnik), 3. Lena Orbanić (BK Žminj)

Vrstni redi po kategorijah
Vrstni red skupno

To je bilo v jubilejni 15. sezoni skoraj vse. Sledi še poročilo s skupnimi vrstnimi redi in z imeni zmagovalcev posameznih kategorij. Čestitke organizatorjem za uspešno izvedeno sezono tudi s strani mtb.si.

Zlikovci na facebooku: @MTBzlik

Naslovna fotografija MTB ZLIK

Preberi še

MTB ZLIK

Sledite nam