13. junija 2018

V štiridnevni etapni dirki v okolici Schladminga na vrhu Tony Longo in Christina Kollmann-Forstner. Dobri tudi Slovenci.

Italijan Tony Longo je v zadnji etapi štiridnevne preizkušnje v Schladmingu in okolici na avstrijskem Štajerskem ubranil majico vodilnega pred Danielom Geismayrjem. Peter Vesel je bil v paru s Tomasom Katalenićem skupno drugi v kategoriji master 1.

Po etapah

Tony Longo (Wilier-Force 7C) je že v prvi etapi pokazal svojo željo po zmagi. Napadel je že 50 kilometrov pred ciljem in si v solo vožnji privozil skoraj štiri minute prednosti. Za njim je v cilj prišel Nemec Markus Kaufmann, tretji je bil Avstrijec Daniel Geismayr (oba Centurion-Vaude).

Pri ženskah je podobno vožnjo uprizorila Avstrijka Christina Kollmann-Forstner (Texpa-Simplon), ki si je nabrala nekaj manj kot osem minut prednosti pred Čehinjo Jitko Skarnitzlovo (GAPP-System) in Kolumbijko Angelo Parra Sierra (CBZ-7C Willier).

Peter Vesel in Tomas Katalenić sta bila druga v svoji kategoriji. Zaostanek je znašal dobrih deset minut za Italijanoma iz ekipe NORA PS.

Longo je v drugi etapi vodstvo v skupni uvrstitvi še povečal in kontrolirano odpeljal tretjo etapo. V zadnji, enournem vzponu na Planai, je sicer zmagal Daniel Geismayr, Longo pa je s tretjim mestom ohranil skupno vodstvo. Tretji skupno je bil Markus Kaufmann.

{loadposition inside}

Podobno je etape odpeljala tudi Christina Kollmann-Forstner in s tremi etapnimi zmagami slavila tudi v skupni uvrstitvi. Druga je bila Belgijka Githa Michiels (Versluys), tretja pa Jitka Skarnitzlova.

Peter Vesel in Tomas Katalenić sta po tretjem mestu v drugi etapi, drugem v tretji in zmagi na vzponu na Planai osvojila skupno drugo mesto v kategoriji master 1.

Peter Vesel: “Na zadnji etapi, ki je zahtevala dobro uro pritiskanja na pedala blizu stotih odstotkov, nama je uspelo zmagati. Vožnja na čas na Planai nama je izredno dobro uspela. Vseskozi na polno in na robu najinih sposobnosti sva s Tomasom zaključila Alpentour Trophy na najboljši možni način. Tudi skupno sva zelo zadovoljna z drugim mestom, saj je bila prva etapa po napornem vikendu in poznem prihodu v Schladming res boga. Potrebovala sva nekaj časa, da sva se aklimatizirala po Rabu. Nato je šlo iz dneva v dan bolje, a zaostanek iz prve etape je bil prevelik, da bi se lahko borila za skupno zmago. Zato sva se osredotočila na vzpon na Planai in izšlo se je.”

Ostali Slovenci so se uvrstili takole:

– Odličen peti v kategoriji Men 3 je bil Tomi Iskra (KD Brda)
– 35. Darko Knez (MTB Slo Team) v kategoriji Men 2
– 42. Aleksander Kogal (MTB Slo Team) v kategoriji Men 3
– 49. Robert Šijanec (MTB Slo Team) v kategoriji Men 3

Vrstni redi 

Fotogalerijo najdeš na facebooku 

Naslovna fotografija organizator

Sledite nam