4. februarja 2017

Avantura skrajnosti v Južnoafriški republiki. Iz notranjosti vse do Atlantskega oceana.

Munga. Etapna dirka v Južnoafriški republiki, katere etapa je dolga več kot tisoč kilometrov. Format tekmovanja ti omogoča, da se sam odločiš, kdaj boš jedel, spal … Edini limit je časovni. Dirka traja 5 dni in v petih dneh s časovnico upravljaš sam.

Da. Je vroče in sam si. Ampak to je tisto, kar si želel, kajne?

Veliko zgodb o vztrajnosti in odpornosti bo napisanih, ko se boš boril z vročino in veliko odprto planjavo na Karooju (polpuščavska pokrajina v JAR). Osredotočen na nepričakovan privilegij biti odmaknjen od civilizacije, omejen samo s časom in svojimi mislimi.

Življenja se bodo spremenila, sanje premaknile in prihodnost, vsaj za nekatere, se bo nepreklicno obrnila v nove in zanimive smeri. Nenazadnje, to je tisto, kar Munga je.

Največje avanture v katere se kdaj koli spustiš, so tiste, v katerih ugotoviš, iz kakšnega testa si. In Munga je ena izmed teh avantur. Torej, kaj še čakaš? Letošnja preizkušnja bo na sporedu med 29. novembrom in 4. decembrom.

Nekaj malega o dirki

Na celotni trasi je 5 postaj, ki so razporejene na približno 200 kilometrov. Na vseh postajah lahko ješ in spiš. Na postaji se ti ni potrebno ustavljati, če tega ne želiš. Vse je popolnoma odvisno od tebe.

Poleg petih postaj imaš dostop do vode na vsakih 50 do 60 kilometrov.

Dirka je pol podprtega tipa, kar pomeni, da kolesarju ni dovoljena podpora med samim tekmovanjem, razen v tehnični coni, ki je postavljena na vseh petih vmesnih postajah.

Munga se začne v okolici mesta Bloemfontein v Južni Afriki in konča v regiji Cape Winelands. Pot vodi pretežno izven cest. Navigacija je s pomočjo GPS naprav, tako ti ne bo potrebno iskati označb ob progi.

Kategorije

Kategorije so tri. Moški, ženske in mladi tekmovalci.

Dirka ima tudi finančne nagrade za zmagovalce v vsaki izmed treh kategorij. Denarni sklad znaša okoli 10000 evrov.

Etape

Etapa je ena sama, in sicer od Bloemfonteina do Wellingtona. Z dolžino 1075 kilometrov ter s 6500 višinskimi metri vzponov predstavlja konkreten izziv.

Paket

Startnina je 1300 evrov na tekmovalca, oziroma, če se kot “early bird” prijaviš do 28. februarja, je cena 1100 evrov. V štartnino je všteta hrana in nastanitev za pet dni dirke.

Več o dirki izveš na spletu ali ji slediš na facebooku

Foto organizator

Kratek izsek južnoafriške preizkušnje

Preberi še:
Alešev vodič po etapnih dirkah: Southern Tropical Challenge
Alešev vodič po etapnih dirkah: Lesotho Sky
Alešev vodič po etapnih dirkah: Red Island Ride, Madagaskar
Alešev vodič po etapnih dirkah: Ciper Sunshine Race

Sledite nam