16. decembra 2011

Naj bi to, naj bi ono … nič uradnega, a po izjavi prvega moža Freecaster.tv se DH1 umika Red Bullu in svetovnemu pokalu.
Danes pa novice v zvezi z mednarodnimi serijami kar ne ponehajo. Serija v spustu DH1, ki bi se začela sredi maja v Mariboru, naj ne bi ugledala luči dneva.

Uradne potrditve še ni, a prireditelji s spletne televizije freecaster.tv naj bi serijo odpovedali, ker je v ring vstopil Red Bull. Kot poročata strani Vital MTB in Transcend Magazine, naj bi velikan energijskih pijač naj bi pokril nekajkrat višje zahteve Mednarodne kolesarske zveze UCI za pravice spletnih prenosov od tistih, ki jih je še letos plačeval Freecaster. Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu naj bi tako po vsem svetu brezplačno in v visoki ločljivosti gledali pri Red Bullu (verjetno na Red Bull TV).

Raymond Dulieu, Freecaster.tv, za Vital MTB: “Z Red Bullom nima smisla tekmovati. Naša produkcija ne more biti boljša od njihove.” Čeprav razočaran, da opušča DH1, je bil Dulieu zadovoljen, da bo gorsko kolesarstvo dobilo dobrega partnerja, ki ga je najverjetneje vzpodbudil tudi projekt DH1.

Tako torej, po izjavi odgovornega je to več kot le govorica, čeprav ničesar uradnega niso povedali ne UCI, ne Red Bull in ne Freecaster. Tudi mariborski prireditelj še ni obveščen o ničemer.

Novica na Vital MTB

Sledite nam