13. marca 2015

Južna Afrika, Cape Town! Let brez posebnosti in z veliko prostora, celo za spanje. Postanek v Dubaju nam ni izpraznil denarnice, saj kolesarskih stvari ni bilo v ponudbi.

Peter Vesel
in Ivonne Kraft že nestrpno pričakujeta štart dirke Absa Cape Epic. Nastanjeni smo skupaj s hrvaško ekipo Luma v podeželski hiši, ki je precej oddaljena od velemestnega vrveža Cape Towna in nudi lepo bazo. Torkova prva vožnja je že bila avantura. Lep nežen vzpon na lokalni hrib z rezervatom za leoparde. Ti so trenutno v karanteni in jih nismo videli. Nič posebnega torej, a povratek po enoslednicah je kmalu pripeljal do prvega sluma. Na srečo smo srečali domačina, ki je vzbujal zaupanje in ta nas je povedel preko, recimo, vprašljivega področja. Občutek je bil sicer neprijeten, a vse skupaj baje ni bilo nevarno.

Sredo smo namenili ogledu bližnje okolice. Lahkotno pedaliranje se je spremenilo v merjenje mišic, ko smo prišli do majhnega dirt parka ob lokalni šoli. Bande, skoki in nežni klančki so prebudili tekmovalni duh in pulz je hitro poskočil. Skratka lepa popestritev drugače ležernega dneva. Teden do dirke naj bi bil namenjen sprostitvi.

Četrtkov izlet v Cape Town je bil predvsem namenjen prijavam in pohajanju po Waterfrontu. Ogled bližnjih znamenitosti in srečanje s slovenskimi znanci. Povabili so nas na barko, ki jim nudi trenutni dom. Nekaj lokalnih posebnežev je popestrilo večer s pomorskimi zgodbami in prehitro je prišel čas za vrnitev v Somerset West.

Oglasil se je tudi Petar Karadža, ki je sicer s svojim angleškim partnerjem nastanjen na drugi strani Cape Towna. Tudi on že komaj čaka na štart, ki se mu je lansko leto izmuznil zaradi poškodbe.

V soboto nas čaka naporen dan. Amabubessi zajtrk, končne prijave in ogled trase prologa. V nedeljo pa: gas do deske!

Na uvodni fotografiji Ivonne v svojem elementu. V galeriji pa nekaj vtisov s poti in jazbec v Afriki. Foto Nejc Vesel.

   
Sledite nam