21. marca 2015

Po včerajšnjem napornem in dogodkov polnem dnevu danes malo manj kilometrov. Ivonne in Peter preudarno po enoslednicah na 2. mesto v etapi. Skupno trdno v vodstvu.

Včerajšnje popoldne je bilo precej, recimo temu, trdo. Petrov padec sicer ni pustil posledic, je pa adrenalinski šok strdil mišice, ko se je ohladil. Masaža naših prizadevnih maserk, ki smo jih našli po sreči, je to trdoto nekoliko omilila. Vendar pa je šele 300 gramov mesa spravilo nasmeh nazaj na njegov obraz. Tudi Ivonne, čeprav vedno nasmejana, nam je pri kosilu skoraj zaspala. No, do podelitve sta bila že spet v svojem elementu in razpoloženje se je lepo popravilo.

Seveda je bilo med tem kar nekaj dela na kolesih, saj je Peter pri padcu rahlo zvil prvo kolo pa tudi Ivonnin defekt je zahteval poseg. A vendar je bilo vse zaključeno v doglednem času in po sladici sta se odpravila spat.

Danes nas je prebudil rahel dež. Prva misel: vsaj ne bo prahu. In potem: menda ne cel dan! Na srečo je po kaki uri prenehal, ko sta Peter Vesel in Ivonne Kraft že vodila na prvi okrepni točki za kako minuto. Potem sta po defektu, ki je zahteval vulkanizerski poseg, spustila tempo in predse spustila Team Dietrich Rocky Mountain in Open-Kappius in z njimi vozila do cilja. Pred ciljem sta potem spet ubrala svoj tempo in na cilj prišla kot druga z zaostankom kake minute.

V skupni uvrstitvi imata sedaj 35 minut prednosti pred ekipo Asrin.

Peter pravi, da je po včerajšnjem peklu čutil bolečine po telesu vse do 40. kilometra. Zaradi tega sta tudi vozila z ostalimi iz kategorije in po defektu, ki sta ga dokaj hitro popravila, nista pretirano lovila nasprotnikov. V svojem tempu sta prehitela ekipo Open-Kappius, ekipa Dietrich Rocky Mountain pa je bila že preveč oddaljena. Zaostanek sta sicer s treh minut zmanjšala na eno minuto v cilju.

Petar Karadža in Jonathan Wallace / Campana spet po svojih zmožnostih s pametno vožnjo navigirata proti cilju v Meerendal.

V absolutni konkurenci Jaroslav Kulhavy in Christoph Sauser / Songo.info ne poznata milosti. Danes sta bila spet premočna za vse. Druga je bila ekipa Kristian Hynek in Alban Lakata / Topeak Ergon in tretja Scott Factory Racing / Philip Buys, Matthys Beukes.

Ženske dvojice so se spet udarile za drugo mesto. Čeprav sta dane AA vozili bolj rezervirano, sta zmagali etapo s prednostjo 15 minut. Drugi sta bili Ascendis Health tretji pa Novus OMX Pro.

AA sta danes sicer predse spustili Outcast tekmovalke, med katerimi je bila najhitrejša Sally Bigham pred Hielke Elferink in Gunn Rito Dahle.

www.cape-epic.com

Na uvodni fotografiji Ivonne in Peter med svetovno elito. Vse foto Nejc Vesel.

   

Sledite nam