Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
22. marca 2015

Grand finale! Prihod Absa Cape Epica v Meerendal. Kaj reči: notranjska trma in nemška natančnost sta pokorili Absa Cape Epic v kategoriji mešanih dvojic!

Ko sanje postanejo resničnost, je to v prvih trenutkih težko opisati z besedami. Te tudi niso potrebne. Vsaka etapa, vse emocije, so vidne na obrazu. Olajšanje, veselje, sreča, ko po šestih napadih na stopničke končno osvojiš najvišjo. Še posebej na najtežji in trenutno najpomembnejši etapni dirki na svetu. Ivonne Kraft in Peter Vesel iz ekipe ETIS sta velika zmagovalca mešanih dvojic etapne dirke v Južnoafriški republiki, Absa Cape Epic.

Dober prolog, zmage na štirih etapah in tri druga mesta sta “našo” dvojico pripeljali na konec mavrice. Poplačani so vsi treningi, neumorno zbiranje sredstev za nastop in ne nazadnje (Petrovih) pet poizkusov, ki so se končali srečno ali pa tudi ne.

V zadnji etapi sta imela nekaj tehničnih težav pred prvo okrepno postajo in zaostala kako minuto ali dve, a sta bila na drugi že skupaj z drugo in tretjo dvojico. Vodila sta skozi drugo merjenje časa in na cilj prišla kot druga z zaostankom 12 sekund za ekipo Asrin. Tretja je bila ekipa Open-Kappius.

Tako je ekipa ETIS v skupnem seštevku nabrala 38 ur 35 minut, ekipa Asrin 39 ur 14 minut in Open-Kappius 39 ur 41 minut.

Peter: “Ne morem verjeti. Do konca nisem mogel, ali mogoče hotel biti prepričan v zmago. Zahteve teh hudičevo težkih etap letos ne dovolijo, da bi se na etapah ‘šparal’. Osem etap na polno z nekaj težavami, ki sva jih na srečo v miru odpravljala, naju je popolnoma izčrpalo. A tu je. Izmikala se mi je štiri leta, če prvo leto računam kot šolo. Vsa ta leta se mi je pokazala v daljavi, a se mi na koncu izmaknila. To je seveda moj največji uspeh v športnem življenju in zahvaljujem se vsem, ki so mi pri tem pomagali. Žena, sinova, ki so trpeli moje pomanjkanje časa in me podpirali v mojih prizadevanji pred odhodi v Afriko. Sponzorjem, ki so v teh časih verjeli vame in videli priložnost za pojavnost, še posebej ETIS hiša tehnike.”

Ivonne: “Absa Cape Epic sem sicer enkrat že zmagala s partnerjem Nicom Pfitzenmaierjem, a letošnja dirka je bila drugačna. S Petrom sva jo že naskakovala, a se nama je izmuznila. Bilo je preveč tehničnih težav. Tokrat je od začetka vse steklo po pričakovanjih. Želja je bila velika in včasih sva mogoče tudi malo pretiravala. Imela sva nekaj tehničnih težav in Petrov padec, a naju to ni spravilo s tira. Zelo sem vesela, da se je izšlo. Čeprav imam kar nekaj zmag na podobnih etapnih dirkah, je Absa Cape Epic le najbolj prepoznavna in vsi ti uspehi mi omogočajo, da se lahko še vedno ukvarjam z mojo najljubšo obstransko zadevo”

Naš tadrugi Peter in drugi

Petar Karadža in Jonathan Wallace / Campana sta srečno prikrmarila v Meerendal. Brez kakih večjih težav v svojem tempu je Petar zaključil svoj prvi Epic. Seveda ga je zagrabil in že premišljuje o naslednjem. A za te stvari bo čas po počitku. Sedaj bo le užival v časti biti ‘finisher’ Absa Cape Epica 2015!

V absolutni konkurenci sta zadnjo etapo dobila Meerendal Centurion Vaude / Jochen Kaess  Daniel Geismayr. Druga je bila ekipa Multivan Merida / Jose Hermida, Roudi van Houts in tretja Martin Gujan, Fabian Giger / Novus OMX Pro.

V generalni uvrstitvi sta prva seveda Jaroslav Kulhavy in Christoph Sauser / Songo.info, druga Kristian Hynek in Alban Lakata / Topeak Ergon in tretja ekipa Bulls / Karl Platt in Urs Huber.

Ženska konkurenca je tudi danes pripadla ekipi RECM Specialized / Annika Langvad in Ariane Kleinhans. S tem sta premočno zmagali v skupni uvrstitvi pred Ascendis Health in Sasol Racing. Njuna prednost na koncu znaša eno uro in 20 minut.

www.cape-epic.com

Na uvodni fotografiji Ivonne in Peter , olajšanje v zmagoslavju. Vse foto Nejc Vesel.

   

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam