29. februarja 2020

Na četrti etapi Andalucia Bike Race Peter Vesel odlično. Zelo dobro tudi Marko Fržop in Blaža Pintarič. Aleš Boben še vedno v dvajseterici.

Včerajšnja četrta etapa na Andalucia Bike Race je postregla s skoraj 58 kilometri težkega terena, vmes pa je bilo potrebno premagati še 2310 višinskih metrov vzponov. Peter Vesel v kategoriji master 50 zopet odlično, prav tako suvereno v najštevilčnejši kategoriji master 40 Hrvat Marko Fržop. Blaža Pintarič je ponovila uvrstitev s tretje etape, Aleš Boben pa je bil s padcem v dvajseterici pri najstarejših masterjih. Danes kolesarje čaka kraljeva etapa z dolžno 83,7 kilometra in z nekaj več kot 2000 višinskimi metri vzponov!

Moški elite

Slavil je Španec Ivan Diaz Buj in sicer s časom 2 uri, 34 minut in 47 sekund. Za drugo mesto sta se do cilja borila Portugalec Tiago Ferreira in Nemec Ben Zwiehoff ter zaostala minuto 53 sekund.

V skupnem seštevku vodi Italijan Rabensteiner, ki je bil v četrti etapi uvrščen na četrto mesto. Sledi mu rojak Failli, ki zaostaja minuto in 40 sekund. Tretji je Zwiehoff, njegov zaostanek znaša 2 minuti in 2 sekund.

Ženske elite

Do prve etapne zmage je prišla Italijanka Eva Lechner (3 ure in 13 minut), ki je za minuto in pol prehitela Estonko Janiko Lőiv.

Vodilna v skupnem seštevku Španka Claudia Galicia Cotrina je z zaostankom štirih minut in 12 sekund osvojila tretje mesto. Blaža Pintarič je osvojila sedmo mesto, zaostala je za 13 minut in 47 sekund.

V skupnem seštevku še vedno vodi Galicia Cotrina, Lechnerjeva zaostaja samo še 2 minuti in 46 sekund, tretje uvrščena Lőivova pa 13 minut in 40 sekund. Pintaričeva je na osmem mestu.

Master 40

Italijan Massimo Debertolis je s časom 2 uri, 51 minut in 53 sekund zanesljivo zmagal, saj je bil prvi zasledovalec na cilju minuto in 45 sekund za njim. To je bil Španec Jose Maria Guerrero Ortega. Tretje mesto je z zaostankom 9 minut in 48 sekund pripadlo Ortegovemu rojaku Aleju Moyi Giralu. Hrvat Marko Fržop je etapo končal na odličnem osmem mestu. Njegov zaostanek znaša 21 minut in 50 sekund.

V skupnem seštevku se je Marko prebil na deseto mesto, vodi pa Ortega pred Hernandezom, tretji je Debertolis.

Marko: “Končno mi je uspelo. Počutil sem se dobro že od začetka in vzponi mi niso delali težav. Danes sem tudi spuste odpeljal bolj drzno in nagrada je deseterica!”

Master 50

Španec David Franco Murcia je bil najprepričljivejši med najstarejšimi tekmovalci. V cilj je prišel v treh urah, 10 minutah in 36 sekundah. Na drugo mesto se je z zaostankom štirih sekund manj kot pet minut uvrstil Peter Vesel, tretji je bil s še dodatnimi osmimi sekundami zaostanka Španec Francesco Huertas Campos. Aleš Boben je s padcem etapo končal na 24. mestu.

V skupnem seštevku vodi Murcia, Peter se je prebil na drugo mesto in zaostaja 22 minut in 15 sekund. Tretje mesto je trenutno v rokah Nizozemca Jana Weewersa. Boben je uvrščen na 23. mesto.

Peter: “No, danes je šlo vse normalno. Etapa kratka po kilometrih, a naporna po višincih. Izredno zahtevna dirka. Upam, da bo tudi naslednja dva dneva podobno. Saj pravim, zahtevno na gor in dol, za tekmovalce in material. Torej po pameti!”

Vrstni redi

Četrta etapa v videu

Profil današnje etape

Dodatne informacije na andaluciabikerace.com.

Naslovna fotografija Urban Vesel, ostale fotografije organizator.

Preberi še
ABR: Borba do zadnjega metra
ABR: Po drugi etapi so se karte močno premešale
ABR: Na prvi etapi do dveh majic vodilnih
Na Andaluzija Bike Race trije Slovenci

Sledite nam