26. februarja 2020

Na 24,5 kilometra dolgi posamični vožnji na čas na etapni dirki Andalucia Bike Race sta Blaža Pintarič in Peter Vesel oblekla majici vodilnih. Solidno tudi Marko Fržop in Aleš Boben.

Z včerajšnjo vožnjo na čas na etapni dirki Andaluzija Bike Race, kjer je bilo potrebno premagati 24,5 kilometrov in 1119 višincev, starti pa so si sledili na 20 sekund, sta Blaža Pintarič v elitni ženski kategoriji in Peter Vesel v kategoriji master 50 oblekla majici vodilnih. Start in cilj sta bila pred katedralo v Jaénu.

Na moč pri moških

Italijan Francesco Failli je s kronometrom opravil v uri, minuti in 12 sekundah. Tri sekunde slabši je bil rojak Damiano Ferraro. Še en Italijan Fabian Rabensteiner na tretjem mestu je zaostal 17 sekund.

Na tesno pri ženskah

Slavila je Blaža Pintarič, ki je za progo potrebovala uro, 16 minut in 29 sekund. Z le dvema sekundama zaostanka za Blažo je etapo končala Estonka Janika Lőiv, tretja, Američanka Lea Davison, je zaostala 43 sekund.

Blaža po etapi: “Nisem pričakovala, da bom zmagala, ker ne dirkam v krosu, a vendar imam rada časovne preizkušnje. Moj načrt je bil, da grem hitro na vzpon in bom bolj sproščena na spustu. Zelo sem vesela zmage.”

Master 40

Španec Jose Maria Guerrero Ortega je bil razred zase, saj je s časom ure, osmih minut in 26 sekund za dve minuti in 22 sekund prehitel prvega zasledovalca. Njegov rojak Juan Pedro Trujillo Hernandez pa je bil za minuto in 45 sekund hitrejši od tretjeuvrščenega Italijana Massima Debertolisa. Španca pred Italijanom. Marko Fržop je prvo etapo končal na 16. mestu. Njegov zaotanek za vodilnim je 12 minut in 19 sekund.

Master 50

Najhitreje je z vzponi in spusti kronometra opravil Peter Vesel. Najbližji zasledovalec je bil Portugalec Antonio Jose Simoes Passos, ki je zaostal 15 sekund. Španec Miguel Lopez Solano je na tretjem mestu zaostal 35 sekund, Aleš Boben pa je prvo etapo zaključil na 32. mestu in zaostankom 18 minut in 8 sekund.

Peter: “Ker nisem vedel kam spadam, sem začel na vso moč in uspelo mi je priti v cilj brez težav. Izkazalo se je, da je bilo ravno dovolj za zmago. A to je bila la dobra ura. Upam, da se bodo noge vrtele podobno tudi na naslednjih, daljših etapah.”

Vrstni redi

Profil današnje etape

Dodatne informacije na andaluciabikerace.com.

Naslovna fotografija organizator

Preberi še
Na Andaluzija Bike Race trije Slovenci

Sledite nam