Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
28. februarja 2020

Tretja etapa 10. izvedbe Andalucia Bike Race je postregla z zanimivim in taktičnim dirkanjem. Med Slovenci tudi tokrat najvišje Peter Vesel.

Tretja etapa 10. izvedbe Andalucia Bike Race je postregla z zanimivim in taktičnim dirkanjem.

Na 69,8 kilometra dolgi etapi sta se med elito najbolje odrezala Italijan Francesco Falli in Španka Claudia Galicia, ki sta zabeležila že drugo etapno zmago. Med Slovenci, pa čeprav z nekaj smole, je šlo najbolje afriškemu levu Petru Veselu. Boljšo vožnjo je pokazala tudi Blaža Pintarič. Hrvatu Marku Fržopu pa je očitno usojeno 12. mesto.

Moški elite

Italijan Francesco Failli je s časom 2 uri, 47 minut in 5 sekund osvojil prvo, v enakem času sta v cilj prišla tudi Portugalec Tiago Ferrerira in Kanadčan Leandre Bouchard.

V skupnem seštevku vodi Italijan Fabian Rabensteiner, včeraj četrti. Na drugem mestu je zmagovalec tretje etape Failli, ki zaostaja minuto in 39 sekund. Tretje mesto pa z zaostankom dveh minut in 28 sekund pripada Nemcu Benu Zwiehoffu, ki zaostaja še dodatnih 49 sekund.


Pri moških je bila etapa izenačena vse do cilja.

Ženske elite

Španka Claudia Galicia Cortina je s časom 3 ure, 20 minut in 15 sekund najhitreje opravila z etapo. Drugo mesto je z zaostankom dveh minut in 26 sekund osvojila Južnoafričanka Mariske Strauss, tretja je bila Italijanka Eva Lechner, ki je zaostala 4 minute in 17 sekund. Blaža Pintarič je po slabšem dnev na drugi etapi včeraj kolesarila bolje in z zastankom 8 minut in 24 sekund osvojila šesto mesto.

V vodstvu ostaja Claudia Galicia Cortina, ki ima 6 minut in 58 sekund prednosti pred Evo Lechner, tretje mesto je še vedno v rokah Američanke Lee Davison. Njen zaostanek pa 8 minut in 26 sekund. Blaža s 33 minutami in 23 sekundami zaostanka zaseda skupno osmo mesto.

Master 40

Marko Fržop je zasedel 12. mesto in za zmagovalcem Špancem Josejem Mario Guerrero Ortego zaostal 24 minut in 11 sekund. Na drugo mesto se je uvrstil Italijan Massimo Debertolis, ki je za zmagovalnim časom 3 ure in 7 sekund zaostal minuto in 57. Na tretjem mestu se je znašel še en Španec Juan Pedro Tujillo Hernandez, ki je zaostal 2 minuti in 4 sekunde.

V skupnem seštevku je Marko z zaostankom 57 minut in 21 sekund še vedno na 12. mestu. V vodstu je Hernandez, ki je do sedaj na kolesu presedel 7 ur, 30 minut in 5 sekund. Le 24 sekund za njim zaostaja Ortega, na tretjem mestu je z že ogromnim zaostankom, ki znaša 22 minut in 33 sekund, Italijan Debertolis.

Marko: “Danes sem se vseskozi vozil v deseterici. A domačini so poznali prav vse linije in znali prehitevati tudi tam, kjer sploh ni bilo videti poti. Jaz sem pač ostal zadaj in sem bil dvanajsti. Zelo sem zadovoljen s potekom dirke. Vsak dan mi gre bolje, zato …”

Master 50

Zmaga v etapi je pripadla Špancu Davidu Francu Murcii. Do cilja je potreboval 3 ure, 15 minut in 22 sekund. Točno pet minut zaostanka je pridelal Nizozemec Jan Weevers. Tretje mesto z 8 minutami 21 sekundami zaostanka pa je osvojil še en Španec Miguel Lopez Solano. Peter Vesel je osvojil četrto mesto in zaostal 11 minut in sekundo. Aleš Boben je osvojil 28. mesto in pridelal zaostanek 51 minut in 4 sekunde.

V skupnem seštevku vodi Murcia, 12 minut in 48 sekund za njim zaostaja Solano. Peter je na tretjem mestu, njegov primankljaj pa znaša 17 minut in 18 sekund. Aleš Boben zaseda 25. mesto.

Peter: “Vzpon, dolgi spusti, zahtevna podlaga, izprani jarki, vse to mi ni delalo težav in sem bil spet na poti na vsaj tretje mesto. Zato sem si težave napravil sam. Padec koncentracije, malo z idealne smeri in že sem krpal prednjo pnevmatiko. Dokaj hitro, cca 2 minuti, a Solano me je prehitel in ni bilo šanse, da ga ujamem, saj je bilo do cilja samo 3 kilometre!!! “

Vrstni redi 

Kaj so po 3. etapi povedali najboljši?

Profil današnje etape

Dodatne informacije na andaluciabikerace.com.

Foto organizator

Preberi še
ABR: Po drugi etapi so se karte močno premešale
ABR: Na prvi etapi do dveh majic vodilnih
Na Andaluzija Bike Race trije Slovenci

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam