kras kros, cerje
14. marca 2023

Ptički so se ženili in vrnil se je Kras kros, pomladno zbujanje gorskih kolesarjev na ne predolgi trasi.

40 kilometrov in 800 višinskih metrov iz Mirna na Kras in nazaj, granfondo in ne maraton, to je format, ki je prejšnjem desetletju pod taktirko Boruta Klančiča in njegove ekipe prvi na start pritegnil res lepo število kolesarjev iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Potem pa tri leta prisilnega premora in letos je končno napočil čas za 8. Kras kros.

kras kros 2023

Prišel je en kolesar manj kot 350. Večina v kratkih hlačah in tudi nekaj golih rok je bilo videti.

Zmagovalca sta postala Blanka Krajnc za RC Petzen s časom ure ter 55 minut in pol ter Daniel Pozzecco (ASD Flamme Rouge) pri moških v le uri, 32 minutah in 15 sekundah.

Zanimivost, ob pravilu “neto časa” (torej merjenja od trenutke, ko kolesar prečka startno črto in ne od znaka za start za vse) je imel Pozzecco le sekundo prednosti pred drugouvrščenim Benjaminom Wayerjem (Team Todesco 1991), čeprav je bila njegova prednost v cilju videti malo bolj prepričljiva (glej fotografijo).

Tretji je bil najhitrejši Slovenec Matic Grošelj (MBK Črni Vrh) z 10 sekundami zaostanka.

Pri ženskah si je zmagovalka prikolesarila večjo prednost, sledili sta ji Iris Aurora Pecorari (Go Tri Team) na drugem mestu z zaostankom minute in 15 sekund in Maruša Naglič (Calcit bike team) na tretjem z zaostankom štirih minut.

Kdo je odnesel pokale v kategorijah in kje si končal ti ali tvoji prijatelji, pa si lahko prebrskaš na protime.si.

Foto Ambro/Kras kros

kras kros
Že pred časom so uredili potko z mirenskega gradu, po kateri se na Kras krosu spustijo v cilj, ampak ne ravno za kolesarje

Preberi še

Maraton MTB Slavnik tudi pod oblaki z več kot 450 kolesarji

Sledite nam