24. februarja 2020

Pohiti s prijavo, se udeleži ene najmnožičnejših gorskokolesarskih prireditev v Sloveniji in spoznaj lepote Vipavske doline in Goriškega Krasa.

Avto moto karting klub Ales.ca-racing in KD Deš Fleš ob pomoči članov TD Cerje v nedeljo 1. marca prirejata že 8. ponovitev ene navečjih gorskokolesarskih prireditev pri nas, ki vsako leto privabi resnično veliko tekmovalcev in tekmovalk. Tudi iz tujine.

Kras kros je krajši maraton, ravno prav dolg za zgodnjo sezono, najde se tudi v imenu “gran fondo“.

Peta ponovitev (2017) je bila s skoraj 550 nastopajočimi rekordna! Leto zatem je deževje odplaknilo del tekmovalcev, a se jih je vseeno zbralo preko 250. Letos je število prijav tako kot lansko leto omejeno na 500 nastopajočih.

Ta trenutek je prijavljenih 330 kolesarjev. Potrjene (s plačano štartnino) do četrtka bodo čakala tudi darila prireditelja.

Vremenski obeti niso najbolj sijajni, morda bo vetrovno, pravi vodja organizacije Borut Klančič, dan pred prireditvijo se obetajo plohe, tako da bi podlaga utegnila biti mokra.

Pri sosedih zaradi virusa že vladajo izredne razmere. Kako bi to lahko konec tedna vplivalo na kolesarsko prireditev, še ni znano. “Delamo, kot da Kras kros bo, in se ne bomo ustavili, če ne dobimo drugačnih navodil od pristojnih organov,” sporoča Klančič.

Vozi se en krog dolžine 41 kilometrov, vmes je 850 višinskih metrov vzponov. Teren sestavljajo gozdne ceste in utrjene poti iz Vipavske doline na Goriški Kras in nazaj v dolino. Asfaltno cestišče le v kratkih povezovalnih odsekih. Krog je fizično srednje zahteven, na poti pa bosta dve okrepni postaji. Trasa je že označena.

Višinski profilPotek kroga:
Štart v Mirnu – Fajti hrib – Kostanjevica na Krasu – Hudi log – Kremenjak – Nova Vas – Opatje Selo – Lokvica – Cerje – Vrtoče – Mirenski grad – cilj v Mirnu.

Prizorišče s štartom in ciljem se vrača ob nogometno igrišče v Mirnu, kjer je že bilo pred nekaj leti.

Kategorije

– moški od 18 do 29 let
– moški od 30 do 39 let
– moški od 40 do 49 let
– moški od 50 do 59 let
– moški nad 60 let
– ženske (število kategorij bo znano naknadno)

Prijave

Prijave do vključno 27. februarja na desfles.si. Število nastopajočih je omejeno na 500! Več informacij o prijavah in plačilu na kraskros.com

Kras Kros na spletu in facebooku

Fotografije so z lanske prireditve. Foto Bogdan Čučič.

Takole je bilo lani
7. Kras kros Nagliču in Movrinovi

Sledite nam