22. avgusta 2015

Na svetovnem prvenstvu v 4krosu Monika Hrastnik tik pod stopničkami na 4. mestu, pri moških Ergaver do četrtfinala.

Pred nekaj tisoč gledalci se je na finalu svetovnega pokala v Trentinu v petek zvečer pod žarometi odvil napet finale dirke svetovnega prvenstva v disciplini 4kros. Nova prvaka sta Nizozemka Anneke Beerten in Nemec Aiko Goehler, v finalu pa je imela peterico svojih predstavnikov tudi Slovenija.

Slovencem ob progi je večer polepšala 21-letna Mozirčanka Monika Hrastnik, državna prvakinja v 4krosu in spustu, ki se je prebila vse do zadnje dirke deklet v večeru. Po 7. mestu v četrtkovih kvalifikacijah je iz četrtfinala v polfinale napredovala skupaj s poznejšo zmagovalko. V polfinalu je presenetila tretjeuvrščeno iz kvalifikacij, Čehinjo Romano Labounkovo, in šestouvrščeno Natasho Bradley, in zopet napredovala za Beertnovo. V velikem finalu, kjer sta se jima pridružili Švicarka Lucija Oetjen in Nemka Steffi Marth, se je borila do konca, a tekmicam ni bila več kos, zasedla je četrto mesto.

Pri moških se je do četrtfinala prebil le Ajdovec Mitja Ergaver. Tam se je znašel za tekmecem in končal v ograji, na koncu je zasedel 14. mesto. Preostala trojica se je poslovila v prvem krogu. Matej Stapić je zasedel 20. mesto, Filip Flisar je bil 24. in Urban Rotnik 27.

Danes je na sporedu finale spusta.

Preberi še:
Četrtek v Val di Sole: Kvalifikacije 4X

Vrstni redi 

Na uvodni fotografiji Monika (na levi) pred ciljem velikega finala. Foto Grega Stopar.

Fotografije Grega Stoparja


Fotografije Klemna Humarja
{gallery}2015/150822_vds4xkh{/gallery}

Sledite nam