5. februarja 2016

Tretja etapa aprilske dirke na kvarnerskih otokih vodi preko Cresa. Nato sledi avtobusni transfer do zadnje, sobotne etape.

Nadaljujemo s predstavitvami etapi preizkušnje 4 Islands, ki bo letos potekala med 13. in 16. aprilom. Ekipe zjutraj tretjega dne zapustijo Krk in napadejo Cres. Dobesedno. Iz luke. Vstati je potrebno nekoliko prej, označiti potovalke in ostale stvari ter jih prepustiti spremljevalnem osebju, saj se karavana za dve noči seli na Lošinj.

Tretja etapa otok Cres (tako jo predstavijo pri Adria bike):

Etapa postreže s 66,63 kilometri dolžine in 1552 višinci. Start v Meragu, cilj v Osorju. Zanimiva etapa. Nekoliko krajša kot tista na Krku, a vseeno zelo zahtevna. Etapa je edina tranzitna, saj kolesarji Cres prekolesarijo vse do povezave z Lošinjem. Start v Meragu in cilj v Osorju, majhnem mestecu, ki povezuje oba otoka. Dokaj kamnite potke do mesta Cres, nato panoramske poti do Valuna in prve okrepne postaje. Sledi vzpon na Lubenice, ki mu sledi daljša enoslednica po zahodni strani otoka, vse do druge okrepne točke v Ustrinah. Hiter in tehničen teren se nadaljuje vse do konca etape.

Uroš iz ekipe mtb.si pravi:

Po dveh urah premetavanja na ladji med Krkom in Cresom prispemo do starta. Nato pa direktno na klanec. No. Vožnja je na začetku zaprta, potem sledi krajši asfaltni spust in nato dolg ter malo bolj strm vzpon. Nekaj vožnje po planoti, pa malo po zemlji, med oljkami in malo bolj ostrim kamenjem, spust do točke 0, nato makadamski klanec in zopet spust. Pač zelo razgibano in kar nekaj menjav ritma. Nato spust do Valuna in en zares neprijeten (za singlespeed neprimeren) asfaltni klanec ter vzpon na Lubenice. Sledi nekaj asfalta in makadama, ki se nato prevesi v tehnične – gori doli naokoli – ampak zelo zanimive potke. Sledi dolgočasen makadam z asfaltnim zaključkom, ki pa je lahko zelo hiter. Cilj je v Osorju. Ja, v bistvu prekolesarimo celoten otok, predvsem pa si ne želimo vetra in dežja. Težavnost etape 4+/5!

Spletna stran dirke: www.adriabike.hr

Profil tretje etape:

Ni samo za tekmovalce

Si želiš tudi ti na dirko in nimaš tekmovalnih ambicij? Potem se lahko prijaviš kot prostovoljec in pomagaš na sami dirki. Pomoč je zaželena pri logistiki, administraciji, tehnični podpori in še kaj se bo našlo. Če imaš med 13. in 16. aprilom čas, voljo in energijo, da 4 otoke doživiš na drugačen način, potem si bolj podrobno preberi ponudbo organizatorja in, če te resnično zanima, se prijavi.

Preberi še:
4 Islands: Naj se popotovanje začne
4 Islands: Drugi dan, otok Rab
Lanskoletno poročilo tretje etape 4 Islands

Fotografije Adribike.hr

Sledite nam