Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
17. aprila 2015

Na drugem najdaljšem jadranskem otoku prva etapna zmaga Tanje Žakelj in Urbana Ferenčaka ter odstop Bicikel.com 1.

Če se navežem na poročilo z Raba, še več kamenja in skal. To ni pritoževanje ampak enostavno dejstvo. Jadranski otoki pač ne morejo imeti gorenjske podlage. Vsekakor je dirka zahtevna za drugo polovico udeležencev in time limit je za nekatere neulovljiv.

Cres nam je ponudil cca 30 kilometrov enoslednic, ki te spravijo v jok od sreče in pa seveda nekaj vzponov, ki te spravijo v jok drugače. A vtisi so vsekakor pozitivni. Rahlo kolcanje je povzročil transfer iz Osorja v Mali Lošinj, a še to predvsem zaradi dežja, ki je pričel padati po koncu etape. Za prvič vsekakor pohvalno, a seveda potrebno izboljšave.

Etapo je zopet dobila dvojica Kross-Prestige, Marton Blazso in Jiri Krivanek, pred Velo.hu, Zsoltom Burom in Gaborjem Cserom, ter našima Djak – SportR.si, Urošem Breškim in Matjažem Budinom. Uroš in Matjaž ostajata na drugem mestu v skupni razvrstitvi, mešana hrvaško slovenska dvojica Husquarna Biker Marka Fržopa in Jureta Belaka je tretja.

Gorana in Zorana Težak ostajata neporaženi med ženskimi dvojicami.

Pri 45+ so trgali Čehi, Konstantin Kuzimin in Matjaž Murgelj / Team Bike Shop sta bila tretja, a brez škode za skupno vodstvo.

Tanja Žakelj in Urban Ferenčak / Unior Tools Team sta končno osvojila etapno zmago in se tako še utrdila v vodstvu. Zmagovalca prve etape Natalija Anderluh in Primož Lindič / Bicikel.com 1 sta odstopila zaradi “loma” materiala.

V soboto pa še zadnja, četrta etapa na Lošinju, ki bo zaradi dežja skrajšana.

Na uvodni fotografiji Budin & Breški, ki sta bila prva v Cresu. Vse foto Grega Stopar

4 Islands MTB – Vrstni redi 3. etape

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam