14. januarja 2018

Od 20. do 22. aprila pri nas največja izmenjava znanja in izkušenj s področja zagovorništva in gradnje poti v Evropi. Posebna ponudba za slovenske udeležence, graditelje.

Do srečanja članov evropskega dela organizacije International Mountain Bike Association (IMBA Europe) v Kranjski Gori je še nekaj več kot tri mesece. Od 20. do 22. aprila bo v severnozahodnem kotičku Slovenije potekala največja izmenjava znanja in izkušenj s področja zagovorništva in gradnje poti v Evropi. Letnega vrha IMBA Europe se bodo udeležili predstavniki zagvorniških organizacij, graditelji poti, kolesarske industrije, lokalnih oblasti, vodniških organizacij in še kdo. Ob predavanjih, sestankih in druženju se bo seveda tudi kolesarilo.

Slovenija si je organizacijo srečanja prislužila z odličnim odzivom na lansko akcijo urejanja poti Take Care of Your Trails Weekend. Izvedbe so se skupaj lotili gorskokolesarski konzorcij Odprimopoti.si, Slovenska kolesarska mreža in Kranjska Gora, ki je bila ena izmed kar 11 destinacij v Sloveniji, ki so se potegovale, da bi gostile dogodek.

Trije dnevi sedenja na stolih in kolesih

Otvoritev vrha bo v petek zvečer v nordijskem centru v Planici, že prej bodo čez dan izvedli sestanke in skupščino organizacije ter razpravo. V času skupščine bosta Odprimopoti.si in SKM ločeno priredila srečanje za slovenske udeležence.

Sobota se začne s predavanji in nadaljuje z delavnicami z različnimi temami. Na eni bodo izvedeli tudi rezultate najnovejše slovenske raziskave o vplivu vožnje s kolesi na podlago. Sledi čas za mreženje, ki ga bo marsikdo izkoristil za krajšo kolesarsko turo.

V nedeljo sledi obisk štirih lokacij ter “epska tura” z lokalnimi vodniki in vodniki organizacije EO-MTBInG

Pridruži se

Za slovenske udeležence, člane domačih organizacij, klubov in skupin, ki urejajo poti, so pripravili posebno ponudbo. Kotizacija vključuje darila, obroke in prigrizke. Ponudbo in prijavnico najdeš tukaj. Število prijav je omejeno.

O sporedu na www.imba-europe.org 

Dogodek na Facebooku

Preberi še
IMBA Europe se prihodnje leto zbere v Kranjski Gori

Sledite nam