18. aprila 2015

Zaradi dežja skrajšana zadnja etapa. Budinu in Breškiju etapna zmaga, v končni razvrstitvi pa našim zmage med mešanimi in pri 45+.

Današnja četrta in zadnja etapa je bila zaradi nočnega dežja skrajšana. Ne zaradi blata ampak zaradi spolzkega kamenja, ki že suho mnogim povzroča preglavice. Dvakratni vzpon na Veli Jože kar takoj na začetku pa tudi ni bil mačji kašelj. Seveda je tudi Lošinj postregel s prelepimi enoslednicami, pa čeprav tega glede na majhnost otoka ne bi pričakoval. Tudi tehnični deli niso manjkali, saj je otok znan po dirki v spustu, ki jo prireja lokalni MTB klub Napoleon. Vmesna ploha z močnim vetrom je tekmovalce sicer upočasnila, ni pa pokvarila celotnega vtisa te štiridnevne etapne dirke.

Celotni vtis je tako zelo pozitiven. Dirka je bila dobro in lepo organizirana. Celotno logistiko je malo pokvarilo le vreme, na katerega pa organizator na žalost nima vpliva. Majhne nevšečnosti spadajo k porodnim težavam in jih bodo prav lahko odpravili. Želimo si, da bi ta dirka ostala v koledarju, saj je dober pandan etapnim dirkam v centralni Evropi in nekaj izjemnega zaradi prizorišča na štirih kvarnerskih otokih. Izkušnja in pustolovščina v enem.

Pred zadnjo etapo je bila večina mest v skupni uvrstitvi že postavljena. Tako po etapi ni bi bilo večjih presenečenj.

Etapo sta sicer dobila naša Djak – SportR.si, Uroš Breški in Matjaž Budin, pred Giant Adrenalina, Đanijem Simšićem in Nenadom Ljubičićem, ter Kross-Prestige Madžara Martona Blazsa in Čeha Jirija Krivaneka.

V skupni uvrstitvi sta tako zmagovalca Kross-Prestige pred Djak – SportR.si in Husqvarna Biker Marka Fržopa in Jureta Belaka.

Pri ženskah sta vse etape zmagali sestri Težak, Giant Adrenalina, in tako postali tudi skupni zmagovalki pred ekipama Pisgah Party in Mazda.

Kategorijo nad 45 let je dobila slovenska ekipa Bike Shop slovenskega mtb pionirja Konstantina – Koke Kuzmina in partnerja Matjaž Murglja, ter postala tudi skupni zmagovalec pred ekipo Ceška Sporitelna Specialized in ekipo CK Svaty Jur.

V mešani kategoriji sta zadnja dva dneva suvereno odpeljala Tanja Žakelj in Urban Ferenčak iz ekipe Unior Tools Bike Team in dirko 4 otoki zmagala tudi v skupni razvrstitvi pred ekipama CK Svaty Jur Mix in Freerider.ro.

Tale napad Urbana Ferenčaka je bil bolj za fotografa kot zaradi tekmecev. Vse foto Grega Stopar.

Ukup4 Islands MTB – Končna razvrstitev

Sledite nam