12. aprila 2016

Baška na Krku je oživela. Začenja se letošnja gorskokolesarska avantura po štirih kvarnerskih otokih.

Baška na Krku je oživela. Začenja se letošnja gorskokolesarska avantura po štirih kvarnerskih otokih: Krk, Rab, Cres in za konec še Lošinj. Dvesto parov oziroma štiristo tekmovalcev je dvignilo štartne številke. Četrtina je Slovencev, ostali so Čehi, Avstrijci, Nemci, Italijani. Celo ruska naveza in mehiško-ameriški par.

Nekaj dejstev

Vedno me je zabaval pogled na tekmovalce, ki v zadnjem trenutku nastavljajo menjalnik, zavore, vzmetenje. Tu ni nič drugače. Kot da tega niso že desetkrat naredili doma. V zadnjih minutah bodo težko kaj popravili, precej lažje pokvarili.

O letošnji dirki 4 Islands je vse znano. Zanimivi pa so pogledi Tomislava Zobca v prihodnost. Tekmo želijo spraviti v UCI koledar in pripeljati med 10 najboljših etapnih mtb dirk na svetu. Bolj kot s Cape Epic se želijo pirmerjati z BC Race. Ne bodo pa dodajali novih etap po drugih otokih, ker bi potem morali spremeniti ime tekme.


Zadnje priprave pred prvo etapo!

Za konec ekskluzivna novica:

4 Islands 2017 se bo začela teden dni po veliki noči. Velika novost pa je to, da bo trajala en dan dlje! Tekmi bodo dodali prolog na Krku. Tako bodo najboljši tekmovalce že na prvi etapi stali na čelu dirke.


Gneča pri registracijah. V pomoč so tudi slovenski prostovoljci. Mtb.si logo krasi hrbet naše Dani.

Naj se dirka začne!

Pred prvo etapo preberi še:
4 Islands: Naj se popotovanje začne

4 Islands: Startna lista

Sledite nam