enduro kope, ews enduro world series qualifier
1. februarja 2022

Točke za svetovno enduro lestvico EWS na voljo v 38 državah sveta, tudi julija na Kopah in oktobra v Dalmaciji.

Svetovna enduro serija EWS je v letošnji koledar kvalifikacijskih dirk (EWS Qualifier), ki s točkami za svetovno lestvico (Global Ranking) prinašajo pravico do nastopa na dirkah na najvišji ravni, uvrstila kar 60 dirk v 38 državah. Pa še kakšno bodo dodali med sezono, pravijo.

Vmes je tudi 29 državnih prvenstev. Tako je v koledarju tudi državno prvenstvo Slovenije 23. julija na Kopah in državno prvenstvo Hrvaške, Enduro Perun v Dugem Ratu 29. in 30. oktobra.

SloEnduro Kope, državno prvenstvo Slovenije, v koledarju EWS Qualifier
Enduro Perun, državno prvenstvo Hrvaške, v koledarju EWS Qualifier

Prva dirka v koledarju bo 9. marca v Windrocku v Tennesseju, naprimer 12. marca že sledi državno prvenstvo Omana. Dirke se nadaljujejo vse do 19. novembra, ko se zaključi pokalna serija v Dominikanski republiki.

Tekmovalni sistem EWS tako lahko že primerjamo s svetovno lestvico v disciplinah pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze UCI.

Točke z lestvice služijo tudi za izbiro ekip za dirko pokala narodov, ki bo po dveletnem premoru zaradi pandemije znova ob koncu sezone v Finalu v Liguriji.

Celoten koledar kvalifikacijskih dirk v sezoni 2022 na enduroworldseries.com.

Datum dirke svetovne serije EWS na Koroškem, na Peci in v Jamnici, ste si pa verjetno zapomnili, kajne? Za vsak primer: 18. in 19. junij 2022! Več

Fotografija z dirke SloEnduro 4Fun na Kopah 2019, foto Bike park Kope

Preberi še

Koledar serije SloEnduro 2022
Koroška se v 2022 vrača v koledar EWS!

Sledite nam