dh pohorje
29. aprila 2024

Po marčevskem ogrevanju na trening dogodku DH Golovec trails test day je končno čas za pravo dirkanje za točke slovenskega pokala 20chocolate Downhill Cup.

20chocolate DH Cup

Letošnja dirka DH Pohorje v Bike parku Pohorje v Mariboru bo 4. maja poleg domačega odprla tudi avstrijski pokal auner Austrian Gravity Series.

Prijave iz obeh držav in verjetno še od kod se bodo nabirale vse do 1. maja zvečer. Konkurenca pa bi morala biti kar pestra. Ponavadi v Mariboru za to poskrbi že magnet slavne proge svetovnega pokala. Tokrat bo zaradi novo zgrajenega zgornjega dela ta še posebno zanimiva.

Novi odsek od bliže

Od starta pri koči Luka novi del, ki so ga ustvarili graditelji iz Alliance ASE, vodi skozi gozd bolj desno od starega, vse do izhoda iz gozda na smučarsko progo Špelcin log, kjer je bil lanski zasilni start. Odsek je dolg nekako 45 sekund, s koreninami in kompresijami malo spominja na klasični prvi del, a so nekateri deli bistveno bolj strmi in tudi visijo navzen, kar bi lahko bilo v mokrih razmerah zorno, vsaj dokler proga še ni utrjena.

dh pohorje, downhill maribor, proga, track

Proga je do petka še zaprta, nedavno pa so dovolili preizkus avstrijskemu asu Davidu Trummerju. Prvi trije kadri vožnje ti bodo dali nekaj vtisa …

Spored, tudi spremljevalni

Proga bo za spoznavanje odprta že v petek med 10.30 in 16. uro.

V soboto se razvrstitvena vožnja začne ob 13.30, finalna pa ob 16. uri.

Prireditelji iz Društva gorskih kolesarjev Pohorje pripravljajo tudi nekaj spremljevalnega sporeda. V petek ob 14. uri na Pohorje krene vodena enduro tura v okviru programa Gremo na kolo! Tura se prilagodi razmeram, prijave na info@spank.si. Dogodki tega programa Kolesarske zveze Slovenije so za udeležence brezplačni. V petek ob 20. uri pa bodo v lokalu Spank Maribor v spodnji postaji vzpenjače predpremierno predvajali dokumentarni film Zeleno smučanje avtorice Haidy Kancler, ki govori o tem, kako se smučanje tudi v gorah umika športom, ki ne potrebujejo snega.

V soboto se mladi in najmlajši lahko udeležijo šole za otroke na pump tracku, zvečer pa zabava, saj je še nedelja “v rezervi” pred začetkom novega tedna.

Vse informacije o DH Pohorje 2024 in prijave na www.sloveniadownhillcup.com

DH Kope v septembru!

Imamo nov datum za dirko v Bike parku Kope v organizaciji ŠTD Ojstra rida: namesto 18. avgusta bo 8. septembra. Prosimo zabeležite! Hvala za razumevanje.

20chocolate Downhill Cup na …

Facebooku @20chocolateDownhillCup
Instagramu @sloveniadownhillcup

Preberi še

Video z DH Golovec trails test dneva 2024
Na Golovcu Luka Berginc zmagovalec “ničte dirke” serije 20chocolate Downhill Cup

Sledite nam