5. septembra 2012

Po poteh Erazma Predjamskega. DH s SP na TV Sloveniji. Vzponi: Pohorje, Uršlja gora, Blegoš – novi datumi. Breški je prišel v Slovenske novice. Slapnik zmagovalec v Srbiji. Vogel v Delu. Volfova Romunija.


Na Erazmu trojna zmaga za Uni team Cult

Sobotno kolesarjenje po poteh Erazma Predjamskega za Erazmovo rokavico s štartom in ciljem v Bukovju pri Postojni je na najdaljši 50 km trasi dobil Matej Lovše (Uni team Cult) z novim rekordom proge 2 uri, 23 minut in 11 sekund. Drugi je bil v cilju Robi Kordež (Orbea Geax9, tretje mesto pa je osvojil udeleženec Cape Epica Mitja Rok.
Na 30 km razdalji je bil najhitrejši Peter Vesel, na 7. pa Urban Vesel (oba Uni team Cult).
Kljub slabšemu vremenu so bili prireditelji z udeležbo zadovoljni.
erazem.kombinat.si

Na uvodni fotografiji Matej Lovše s trofejo, umetelno izdelano železno viteško rokavico. Po nekaterih virih je imel Erazem Predjamski točko tako kozjo bradico. Foto erazem.kombinat.si

DH na TV Sloveniji
Če že ne gre vgradit, gre pa tole lahko v Tahitre: Poročilo Tomaža Kovšce s spusta na SP, Šport v nedeljo 2. septembra. Res je, Leogang ni na Tirolskem.

Vzponi: Pohorje, Uršlja gora, Blegoš
Tradicionalni vzpon na Pohorje bo letos v nedeljo 9. septembra. Vse na www.ganeshateam.com
Vzpon na Uršljo goro so zaradi slabega vremena z 2. prestavili na 16. september. www.kkravne.net
Nov datum je dobil tudi vzpon na Blegoš, izvedli ga bodo 23. septembra. www.sdmh.si

Breški na bolniški
Takole je sezono predčasno končal maratonec Uroš Breški (KK Djak). Slovenske novice: Kolesar poletel čez pokrov avtomobilskega motorja.
“Se ni za vozit po cesti …” pravi Uroš, ki bo po zlomu gležnja okreval še dva meseca. Le ni bila lažja poškodba, kot pišejo Novice … Breški naslednje leto ni načrtoval nastopa na Cape Epicu.

V Srbiji trikrat Energija
Tekmovalec domžalskega Energijateam.com Iztok Slapnik je zmagovalec urbane dirke v spustu na festivalu Countryside Jam v Vršcu v Srbiji. Tudi 2. in 3. mesto sta osvojila člana istega kluba Jan Perše in Nejc Huth. Pri damah je zmagala Hrvatica Dubravka Družeta.

Z orlovih glav čez ovire v dolino
Pod tem naslovom je Blaž Račič v Delu objavil članek o kolesarski progi na Voglu. Delo.si

Volf in romunsko sranje
Boštjan Volf je v svojem blogu podrobno opisal dogajanje na in po nedavni dirki v spustu v Romuniji. wolf.si

Sledite nam