10. novembra 2016

Sezona tekmovanj SloEnduro je že dodobra zaključena, a finalno dejanje nas še čaka, podelitev priznanj najboljšim letošnje sezone v Ajdovščini.

Sezona tekmovanj SloEnduro je že dodobra zaključena, a finalno dejanje nas še čaka, podelitev priznanj najboljšim letošnje sezone.

Zaključno prireditev bomo tradicionalno organizirali v ajdovski Hiši Mladih, ki bo že četrto leto zapored gostila to sklepno dejanje sezone. V Hiši mladih nas tako 19. novembra čaka podelitev cele vrste priznanj za letošnje dosežke. Uradni program se tokrat začne ob 17. uri v baru Hiše mladih, najbolj zagrizeni pa se bomo prej odpravili še na dopoldansko turo po okolici Ajdovščine.

Najboljši v letošnji sezoni SloEndura

V prvi vrsti bomo morali čestitati najboljšim v seštevku serije SloEnduro. V absolutni moški kategoriji je na zadnji tekmi svojo zmago ubranil Vid Peršak (Orbea Enduro Crew), ki je slavil na treh dirkah letošnje sezone, medtem ko si je v ženski konkurenci že pred zadnjo tekmo zmago zagotovila Yana Dobnig (RLM Mondraker). Za Peršakom se je bil tesen boj za preostala mesta v prvi peterici. Tik za njim je pristal Gerd Skant (Giant Stattegg), na tretje mesto pa se je uvrstil Tadej Razpet (Pedal Racing). Zadnji dve mesti v prvi peterici sta zasedla Peter Mlinar (KK Črn Trn) in Nejc Huth (Energijateam.com). V ženski konkurenci je na drugem mestu zaključila Petra Bernhard (Gravity Eagles), na tretjem pa Giulia Albanese (U.C. Caprivesi).

Poleg najboljših v skupni razvrstitvi bomo ob koncu sezone čestitali tudi najboljšim v kategorijah. V mladinski kategoriji si je naslov najboljšega privozil Matjaž Istenič (Energijateam.com), sledila pa sta mu David Castellani (ASD Maglia Nera) in Aljaž Bogataj (Pedal Racing). V kategoriji mlajših veteranov je ponovno najboljši Robert Kordež (Black Hole Enduro) pred Berndom Dorrongom (Radlager Racing) in Jakom Tancikom (Energijateam.com), medtem ko je v kategoriji starejših veteranov zmaga odšla v Avstrijo. Najboljši letos je Cri Maierhofer (Radlager Racing), sledita pa mu Grega Nagode (Energijateam.com) in Madžar Gabor Winkler (FRO Racing). V ljubiteljski kategoriji hobi je konkurenco ugnal Rot Patrik, na drugi in tretji poziciji pa sta zaključila Blaž Hölcl in Jernej Oblak.

Najboljši serije 4Fun

Čestitali bomo tudi najboljšim v seriji 4Fun. To so med moškimi Peter Mlinar (KK Črn Trn) na prvem mestu, Matjaž Istenič na drugem ter Miha Spruk (Calcit Bike Team) na tretjem. V ženski kategoriji so imena enako kot v “veliki seriji”. Zmaga je prav tako odšla Yani Dobnig, Giulia Albanese je končala na drugem, Petra Bernhard pa na tretjem mestu.

Najboljše ekipe sezone 2016

Razglasili bomo tudi najboljše ekipe letošnje sezone. Po prvih dveh tekmah sezone so vodstvo prevzeli člani ekipe Kamplc Racing Team, a v nadaljevanju slabše zastopali svojo ekipo, ter na koncu prepustili zmago članom domžalske Energijateam.com. Na tretjem mestu tokrat pozdravljamo novo ekipo na sceni SloEnduro, avstrijski RLM Mondraker Racing Team z Yano Dobnig na čelu.

Kenda SuperStage

Poleg klasičnih nagrad najboljšim bomo letos ponovno podeljevali tudi nekaj posebnih nagrad sponzorjev serije. Kenda je podprla celotno letošnjo serijo, svoje sodelovanje pa dopolnila še s Kenda SuperEtapo na vsaki tekmi. Zmagovalci Kenda etape na posamezni tekmi so že bili nagrajeni, tokrat pa imamo “na zalogi” še skupni seštevek vseh šestih etap letošnje sezone. Na koncu sta najboljše čase Kenda SuperEtap vknjižila Tadej Razpet in Yana Dobnig.

{loadposition inside}

O’Neal novinec sezone

O’Neal nagrajuje najboljšega novinca sezone SloEnduro. To je tekmovalec, ki je najvišje uvrščen na lestvici SloEnduro, pa hkrati še nikoli prej ni bil uvrščen na njej. Letos je to uspelo Danielu Schemmlu (Cube Action Team), ki je celo slavil na uvodni tekmi Enduro 3 Camini

iXS SuperRajder

iXS je ponudil nagrado za tiste kolesarje, ki se bodo udeležili vseh tekem. Da bo naloga težja in dosežek prestižnejši, smo seveda v izbor dali tako SloEnduro kot tudi 4Fun tekme. 16 tekem torej je bilo potrebno odpeljati za naslov SuperRajderja. To je na koncu uspelo le Mihi Spruku in Gregu Nagodetu.

Najboljša tekma

Naziv, ki veliko pomeni. Ne gre za rezultat posameznika, gre za rezultat celotne organizacijske ekipe, ki jih letos ni bilo malo. Kar 15 organizatorjev se je potegovalo za naslov najboljše tekme v letošnji sezoni. Lani je ta naziv pripadel tekmi Enduro Cerkno, ki je za las prehitela Enduro Grozni. Obe sezoni pred tem je naziv pripadel tekmi Black Hole Enduro. Bodo Cerkljani zadržali naziv, se lahko Korošci zavihtijo nazaj na vrh, mogoče to uspe Grožnjancem, ali pa celo kateri drugi tekmi? Izvemo 19. novembra v Ajdovščini.

Tudi zahvaliti se bo treba

Poleg vseh nagrad, ki jih bomo podelili, pa bo to priložnost, da se zahvalimo vsem, ki so pomagali pri uresničevanju sezone. SloEnduro smo vsi skupaj, zato se praktično zahvaljujemo drug drugemu, da smo uspeli speljati sezono. Posebej se bomo vsi skupaj zahvalili vsem organizatorjem, saj brez tekem tudi serije ne bi bilo. Sponzorji so prav tako pomembni, zato se bomo zahvalili podetju Keindl Sport, predstavniku znamk Cube in iXS, pa podjetju Kenda s svojimi pnevmatiki, ki je letos pomembno podprlo našo serijo. Zahvala gre tudi podjetju Velo d.d. z znamko O’Neal, pa Uniorju z najboljšim kolesarskim orodjem. Naše okno v svet je predstavljal mtb.si, ki je tudi pomemben del SloEndura. Brez vseh naštetih bi bila sezona v takšni obliki težko izvedljiva.

Veliko hvaležnost pa moramo izkazati tudi tistim, ki so pomagali pri uresničevanju ciljev. Andrej Dekleva je skrbel za medijsko pokritost, medtem ko sta mu s svojimi fotografijami to omogočala Matej Okoren in Nejc Bole. Izjemno so nas spet navduševali odlični video reporti, za katere se moramo zahvaliti ekipi Aircam.si, Tinu Lenartu in Marku Rmanu. Mags Timing z Alešem Makucem in ekipo je skrbel za to, da smo dobili vsak svoj rezultat na tekmah. Nekaj zahval pa gre še posameznikom. Dan Prohart je pomagal s postavljanjem prizorišč, Nejc Černilogar pri oblikovanju številk in ostalega materiala, Nina Rupnik nam je prevedla naš interni pravilnik, Anže Žabjek nas je reševal pri logistiki.

Prav vsem udeleženim gre en velik HVALA ob koncu sezone.

Se vidimo v Ajdovščini

Več fotografij na www.sloenduro.com

Preberi še
Na Enduru Grozni dobili skupne zmagovalce SloEndura 2016
Video z endura Grozni 2016

Sledite nam