9. maja 2016

Mariborski BSX Racing Team je minuli konec tedna gostil dve dirki mednarodne serije, med elito Godina v nedeljo do 2. mesta.

Po otvoritvenih dveh dirkah konec marca v Veroni v Italiji je minuli konec tedna Maribor gostil tretjo in četrto dirko razvijajočega se pokala Alpe Adria. Poleg držav, ki v seriji sodelujejo s svojimi prireditvami – Avstrije, Italije, Madžarske in Slovenije – so prišli še Belgijci in Nemci. Skupaj v vseh kategorijah okrog 120 tekmovalcev.

Med domačimi kolesarjev so se dirk udeležili predstavnikih petih klubov, člani najmočnejših dveh, domačega BSX teama in ajdovskega Črnega trna, pa so zmage pobirali v mlajših kategorijah.

Elitno dirko kategorije 17+ je oba dneva dobil Madžar Patrik Szobaszlai, največji slovenski uspeh pa je dosegel Žan Godina (KK Črn trn) z nedeljskim drugim mestom. Z Davorinom Malekovićem (BSX Team Maribor) sta bila obakrat med osmerico finalistov, v nedeljo se jima je pridružil še (KK Črn trn).


Gostitelji iz BSX racing teama Maribor so soboto izkoristili še za praznovanje ob 10-letnici kluba. Ob dirkah vseh kategorij “na pedala” pa so prvič pri nas na progi za BMX izvedli še dirko za poganjavčke. To dirkanje bi radi razširili še na druge proge.

Vodja organizacije Tilen Frank je bil zadovoljen: “Vsi so hvalili tako progo kot organizacijo. Pogrešam le napredek v domačih klubih. A podmladek je.”

Napredek pa nemara pride, ko se dirkanje začne tudi v Ljubljani. Več o tem kmalu. Pokal Alpe Adria pa se čez dva tedna nadaljuje v Vosendorfu v Avstriji.

www.facebook.com/BsxRacingTeam

Na uvodni fotografiji zmagovalec članskih dirk Patrik Szobaszlai pred zasledovalci. Vse foto Toni Lukić, facebook galerija

Alpe Adria BMX Cup 2016, vrstni redi 3. dirka, Maribor 7.5.

Alpe Adria BMX Cup 2016, rezultati 4. dirke – Maribor, 8. maj

Sledite nam