Gregor Krajnc, Calcit Bike Team
Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
25. avgusta 2020

Tisti drugi mož v črnem dresu Calcita, ki je bil najboljši Slovenec v krosu pred tem možem v črnem dresu Calcita, ki je najboljši zdaj.

Pred Korošcem v črnem dresu Calcita (no, trenutno v dresu državnega prvaka) je bil najmočnejši slovenski tekmovalec v članski konkurenci olimpijske discipline gorskega kolesarstva drug mož v črnem dresu Calcita, Savinjčan. Če čisto malo poenostavimo slovenski XCO v zadnjih letih. Grega je še vedno isti model, le da zdaj hodi v službo in se pač vozi kako minuto počasneje na krog.

Gregor Krajnc

Vzdevek: Bici / Krajnček
Kraj: Šentjur
Starost: 24
Pripadnost klubu, podjetju, plemenu … : Calcit bike team

Robert: Ne morem mimo vprašanja, ki se nanaša na tvoje prve kilometre na kolesu. Kaj je bilo tisto, da si se odločil in začel voziti gorsko kolo?

Gregor: Nad gorskim kolesarstvom me je navdušil sestrin fant Žiga Knez, včasih je tudi sam tekmoval. Razložil mi je, kako tekmovanja potekajo, zdelo se mi je zabavno, zato sem si že pred prvo resno tekmo kupil svoje prvo tekmovalno kolo GT Zaskar. Da sem prišel v enega najmočnejših klubov zadnja leta v Sloveniji (Calcit bike team), pa je zaslužen “sosed” Urban Ferenčak.

Kako gledaš na to, da si trenutno edini članski tekmovalec v krosu na celjskem? Ali kaj pogrešaš družbo?

Vsak član več bi bil dobrodošel (družba, tekmovalnost, napredovanje), ampak če gledamo vzhodni del Slovenije, ni pravega MTB kluba s kolesarsko šolo, da bi dal možnost treniranja gorskega kolesarstva v mlajših selekcijah.

Katera je najtežja proga, ki si jo vozil, in zakaj?

Lahko bi rekel Nove Mesto (Češka), zelo tehnična proga, ki ti ne da dihati, ampak to je meni všeč. Kdor pa je odvozil s ponyjem do vrha Vršiča, brez da bi sestopil, se bo strinjal z mano, da je peklensko. 🙂

Ali te mika, da bi se kdaj preizkusil v kateri drugi kolesarski panogi?

Cestno kolesarstvo sem že poskusil, mogoče pa kdaj bolj resno v ciklokrosu.

mtb.si: Med elito ne uspevaš ponoviti svojih uspehov iz kategorije mlajših članov, ko si bil najmočnejši slovenski tekmovalec v krosu. Verjetno veš, zakaj je tako?

Gregor: Res je, med elito v Sloveniji je težko trenirati 100%, kar je ključ do odličnih rezultatov. Po končanem študiju se je bilo potrebno odločiti – kolo ali delo. Vsi pa vemo, da se v Sloveniji od gorskega kolesarstva ne da živeti. Upam, da bo kdaj tudi ta šport v Sloveniji bolj cenjen!

Gotovo si se ali se še vedno soočaš z vprašanjem, kako bi lahko slovenski kolesar premostil kanjon do svetovne elite. Imaš kakšen odgovor?

Najprej je potrebno zmanjšati osip kolesarjev med prestopom iz U23 v elite. Zadnja leta je tudi bolj aktivna Kolesarska zveza, ki dela odlično delo za napredovanje in nabiranje izkušenj na mednarodnem nivoju. Mogoče še kakšen klub več v Sloveniji, da bi bila konkurenca večja.

Gregor Krajnc, Boštjan Hribovšek, Calcit bike team
Z Boštjanom Hribovškom, foto prijavim.se.

mtb.si (standardna): Tvoj popoln dan na kolesu (kje, kaj, s kom)?

Gregor: Klubske priprave po enoslednicah s Tinjana.

Tvoj popoln dan brez kolesa?

Po dobri odbojki kak piknik v naravi.

Kaj bi počel, če ne bi nihče izumil gorskega kolesa?

Vozil bi cestno kolo z malo širšimi gumami in ravnim krmilom, hehe. Mislim, da sem vsestranski športnik, nekaj bi se že našlo.

Povej kaj o svojem najljubšem kolesu.

Scott spark RC je zame najboljše polnovzmeteno gorsko kolo, vse zahvale Kolesarskemu centru Bike Ek Scott Concept Store!

Tvoje prvo kolo?

GT Zaskar je bil z mano na prvih tekmah slovenskega pokala in tudi prvem svetovnemu pokalu v Val d’Iseru.

Tvoj vzornik?

Jaroslav Kulhavy.

Tvoj mladi obetavnež za prihodnost?

Tisti, ki ne bo dosegel svojega vrhunca do članskih kategorij in bo imel potrebno podporo za prihodnost.

Najboljši nasvet, ki si ga kdaj dobil / ali nasvet, ki ga lahko daš drugim?

Pri nižjih temperaturah mazanje z ogrevalno kremo po ledvenem delu telesa pogreje celotno telo, še potem pod tušem je prijetno toplo. 🙂

Tvoj padec, ki si si ga najbolj zapomnil?

Večjega padca nisem imel (potrkam po lesu), se pa spomnim, ko me je odneslo po kraljevi etapi na Učko, ko smo se v dežju pri 5 stopinjah spuščali do kombija. Nisem čutil rok in sem brez občutka na zavoju zaviral in zdrsnil po spolzkem vozišču.

Preberi še

Na verigi: Robert Vrečer
Na verigi – pravila in dosedanji izprašani

Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam