15. septembra 2015

Član cestne ekipe Cannondale-Garmin je bil dobrodošel obraz na štartu sobotnega maratona Loka. Z dvakratnim svetovnim prvakom smo morali poklepetati.

Cestni as, član ekipe Cannondale-Garmin Matej Mohorič, je bil dobrodošel obraz na štartu sobotnega maratona Loka. Kako fenomenalen kolesar je, povemo samo z dvema podatkoma: leta 2012 je postal mladinski svetovni prvak na cesti, že naslednje leto pa je naslov svetovnega prvaka osvojil tudi med mlajšimi člani!

Šele 20-letni kolesar iz Podblice pri Kranju za napore v poklicnem kolesarstvu veliko trenira na kolesu za ciklokros, v svoji zbirki zelenih koles Cannondale pa ima tudi gorskega polnovzmetenega Scalpela (kupil ga je sam), ki ga je v soboto z nasmeškom pripeljal na štart v Zminec pri Škofji Loki. Z nahrbtnikom in brez priložnosti za svojo aerodinamično “žuželko” ni bil v svojem elementu, a se je med gorskimi kolesarji odlično zabaval.

Pa sva malo poklepetala …

AD: Je to tvoja prva gorskokolesarska dirka?
MM: Razen kakšnega vzpona mislim da ja.

Kako ti je šlo?
V redu. Šel sem bolj zaradi zabave. Zelo mi je bilo v redu. Od malih nog sem želel začeti na gorskem kolesu, pa so me prepričali, da to pri nas ni tako razvito, pa sem začel na cesti in mi je bilo všeč.

Verjetno nisi preveč tvegal?
Ne, zelo sem pazil na spustih. Na tehničnih in nevarnih delih sem šel raje peš. Vseeno ni vredno, da se poškoduješ nekje, kamor si šel za zabavo. Plačajo me, da dirkam tam, kjer je treba. To je za dušo.

Kako se ti je zdelo voziti ob Luku Tavčarju in Lenartu Noču?
V redu, za Tavčarja sem vedel, da je lani zmagal, Noča pa sem poznal z rekreativnih vzponov. Na klanec smo šli skupaj, ko se je začela tehnika, pa sta se mi odpeljala.

Kako ti je všeč trasa?
Zelo lepa, sam s kolesom za ciklokros veliko treniram po škofjeloških hribih. Del sem poznal, traso sem si tudi ogledal in sem potem videl, da sem nekaj delov zgrešil. Zelo lepo, lepi razgledi in vzponi.

Preberi še:
Loka maraton: V troboju najmočnejši Lenart Noč

Prisluhni celotnemu pogovoru z Matejem:

Sledite nam