luka berginc
30. septembra 2022

Večnemu privatniku v spustu se morda po kroni v evropskem pokalu obeta udobje prave ekipe. Kaj pa vemo, počakajmo še malo!

Luka Berginc, v pravkar končani sezoni zmagovalec evropskega pokala v spustu iXS European Downhill Cup ter tudi finalne dirke domače serije Unior Downhill Cup, je odličen primer “privatnika” v dirkanju v spustu. Osebni avto, kolo, nekaj rezervnih delov, zabojček orodja in gas na dirke. V primeru večje škode na opremi pa dobrikanje po boksih večjih ekip, če lahko pogreša kaj rezervnih delov.

Po zmagah na prvih dveh letošnjih dirkah na Lošinju in Pohorju, naposled pa po skupni zmagi kljub temu, da je del sezone “odležal” s pretresom možganov, se pa že mora najti kakšna ponudba resne ekipe ali vsaj opremljevalcev?!

Letos je bil Luka preskrbljen vsaj z aluminijastim okvirjem Mondraker, vzmetenjem iz Fox Slovenija, plašči Maxxis in kakšnim evrom od Alliance ASE. Da bo tudi v svetovnem pokalu lahko pokazal, kaj zna, pa bi prav prišlo še precej več podpore.

V pogovoru po nedeljski zmagi na finalu serije Unior Downhill Cup na Sljemenu nad Zagrebom nam je dal namig tudi na tudi na temo. Ampak … klifi?

Poslušaj spodaj:

Naslovna fotografija Matej Lovrič

Preberi še

Downhill Sljeme: Vrnitev legende nad Zagrebom
iXS EDC Pila: Luka Berginc je zmagovalec evropskega pokala v spustu!

Sledite nam