22. januarja 2018

Če boš tudi ti na dirki po kvarnerskih otokih, potem boš tekmoval z našim najboljšim maratoncem in ambasadorjem Adria Bike Petrom Veselom.

Peter Vesel, od lani tudi ambasador dirke 4 Islands in tudi serije ostalih dirk, ki so pod okriljem Adria Bike, se že veseli največje etapne preizkušnje v tem koncu Evrope, ki bo na sporedu med 11. in 14. aprilom.

Aleš: Peter, letos drugič na 4 islands. Po lanski zmagi v mlajši veteranski kategoriji z Bojanom Bohorcem, kakšni so cilji letos?
Peter: Da, lani je bila dobra dirka. S fanti in dekleti iz Adria Bike sodelujem že kako leto in to sodelovanje smo še podaljšali, saj je bilo do sedaj zelo uspešno. Ne samo 4 otoki ampak tudi Husqvarna Adria Bike Series so dirke, ki so se močno prijele na našem prostoru in privabijo tudi veliko mojih rojakov, ki se ponavadi ne pojavljajo toliko na dirkah. To me zelo veseli in če sem k temu prispeval tudi jaz, sem zelo srečen.


Lansko leto je Peter tekmoval z Bojanom Bohorcem.

Kdo bo tvoj letošnji partner na dirki?
Letos bom na štirih otokih nastopil z mojim nemškim partnerjem Thorstenom Dammom. Sedaj sva že tri leta uigran par z enim drugim mestom na Transalpu in lansko veliko zmago v kategoriji in 17. mestom v skupni uvrstitvi. Nastopila bova v najini kategoriji 50+ in seveda je cilj zmaga.

{loadposition inside}

A ta ni toliko pomembna kot želja predstaviti veselje in koristi gorskega kolesarstva ljudem v zrelih letih, ki vedo, da potrebujejo gibanje v naravi in čutijo potrebo po svežem zraku in sprostitvi in še iščejo svoj šport. In gorsko kolesarstvo je eden najboljših ventilov za sprostitev po delovnem tednu, saj enostavno sedeš na kolo in čez nekaj minut si lahko že v tišini gozda ali pa z družino ali prijatelji uživaš v naravi in druženju.


Zaščitni znak dirke po štirih otokih je start s trajekta.

Cilji so tudi v športu zelo pomembni, kako sam gledaš na to?
Športni cilji so pomemben del mojega kolesarskega življenja. A še pomembneje mi je, da lahko predstavim, da je ta del popolnoma združljiv z delovnikom. Le malo discipline in logistike potrebuješ.

4 otoki so velik cilj v letošnjem tekmovalnem letu in veseli me, da je konkurenca vsako leto bolj kakovostna. Kategorija UCI k temu prinaša pomembno kakovost, ki bo privabila tudi prepoznavne tekmovalce v elitni kategoriji. Druga polovica aprila bo torej velik praznik gorskega kolesarstva na kvarnerskih otokih.

Foto organizator

Sledite nam