Jose Antonio Hermida
19. aprila 2023

Nihče drug kot vedno nasmejani španski kolesar in večni ambasador znamke Merida José Antonio Hermida.

Mož, ki je bil vedno za hece, tudi na dirkah svetovnega pokala, sedaj nekaj let že v “pokoju”, a še vedno odlično pripravljen in še vedno udeleženec marsikaterega maratona ali etapne dirke, je letos obiskal Hrvaško in s partnerjem Antoniom Ortizom pod imenom Oldies and Goldies nastopa na dirki 4 Islands.

José Antonio Hermida

Mladinski svetovni prvak v olimpijskem krosu (1996), pa tudi svetovni prvak v kategoriji U23 (2000), ki je oblekel mavrično majico v elitni kategoriji (2010), je bil kar petkrat udeleženec na olimpijskih igrah in na vseh tudi prišel do cilja. Najvišje se je uvrstil leta 2004 v Atenah, ko je bil drugi! Poleg tega je osemkrat postal državni prvak v olimpijskem krosu in dvakrat v ciklokrosu. Pod pasom ima Hermida še šest zmag v svetovnem pokalu. Od leta 2004 pa je zvest proizvajalcu koles Merida – tudi sedaj, ko uživa v pokoju.

Leteči reporter Mah ga je presenetil s par vprašanji

Mah: Kolikokrat si že vozil 4Islands?

José: Letos sem prvič in dosedanja izkušnja je zelo pozitivna. Včeraj je bil ‘aperitiv’, danes pa prva resna etapa. V kategoriji master sva z Antoniom osvojila drugo mesto, saj sta vodilna Brazilca resnično močna.

Kakšna se ti zdi trasa?

Pozdrav na spletni strani prireditelja je kar pravšnji. ‘Conquer the Rock’ je kar pravo ime, saj je bilo danes res veliko kamenja za premakniti. Sam imam zelo rad tehnične dele, tako vzpone kot spuste, slab pa sem na ravnem in po asfaltu.

Kdo je tvoj partner na dirki?

Antonio je moj star, dober prijatelj še iz časa mladinskih kategorij. Vedno sva vozila za različne ekipe in bila rivala oziroma sovražnika, ha, ha. Tokrat prvič nastopava skupaj kot ekipa. In za najino premiero sva izbrala dirko na Hrvaškem.

Kakšni kolesi vozita in zakaj ne trdorepcev?

Jaz sem na Meridi One20, Antonio pa na BHju. Hardtail? Ha, ha, potem bi bilo šele na ‘hard’. Sem že star in potrebujem več udobja.

Obilo sreče do konca dirke!

Hermido najdeš tudi na Instagramu: @josehermida

Naslovna fotografija Matej Hartman, slika prihoda v cilj pa organizator.

Preberi še

4 Islands

Sledite nam