30. septembra 2018

Predzadnja finalna preizkušnja v letošnji sezoni je postregla z izrednimi vožnjami, zadovoljnimi tekmovalci in tudi gledalci. Zadnjič letos pumpamo v Odrancih.

Ker je dež odplaknil prvo finalno tekmovanje v Zagorju ob Savi, ki bi moralo biti 1. septembra, so ga uvrstili kot tretjega v seriji štirih. In danes so tekmovalci in tekmovalke dočakali sonce, prijetne jesenske temperature in še enega izmed zanimivih asfaltnih poligonov.

Najprej so bile na vrsti kvalifikacije, nato pa še finalni boji, ki pa so bili v starejših kategorijah zelo izenačeni. V vseh kategorijah pa so zmagali tisti, ki so že stali na zmagovalnem odru na preteklih dveh finalnih preizkušnjah.


Demonstrativne vožnje. Hillstrike na kolescih! 

Za serijo Pumpaj Slovenija, kot morda že veš, stojijo Alliance ASE, BSX Racing Team Maribor in mtb.si, vedno pa v sodelovanju z občinami, kjer potekajo tekmovanja. Finalna tekmovanja za razliko od kvalifikacijskih potekajo po sistemu izločanja. Najprej ima vsak tekmovalec na voljo hiter krog, nato pa sledijo tekmovanja po sistemu najhitrejši proti najpočasnejšemu … na koncu sledijo še finalne preizkušnje.

Nahitrejši v Zagorju

Kategorija do 5 let: Mara Bella Perić je neustavljiva. Še ena zmaga, najhitrejši krog pa 15,12 sekunde. Na drugo mesto se je uvrstil Denis Plankar, tretji je bil Rok Kogler.

Kategorija 6 – 9 let: Jošt Ložar je zmagal še na tretji finalni preizkušnji. Njegov čas v finalu je znašal 11,88 sekunde. Na drugo mesto se je uvrstil Gabor Mihael Perić, tretji je bil Žan Kogler.

Kategorija 10 – 13 let: Tako kot na Ptuju, je tudi v Zagorju presenetil mladi tekmovalec v olimpijskem krosu Žan Pahor, ki je deklasiral ostale tekmece, njegov čas v finalni vožnji pa je znašal 10,32 sekunde. Drugo mesto je osvojil Miha Čeh, tretji je bil Val Veternik.

Kategorija 14+: Izredno izenačene vožnje, na koncu pa še tretja zaporedna zmaga Tilna Franka. Prek foto celic je v finalnem krogu švignil z 9,62 sekundami. Drugo mesto je osvojil Boris Režabek, tretji je bil Davorin Maleković.

Open (rolke, rolerji in skiroji): Prvič zmaga za “skejterja”. Matic Hribar je s časom 12,98 sekunde ugnal Miha Čeha in Gala Ivančiča.

Medalje sta tokrat podeljevala župan Zagorja Matjaž Švagan in Samantha Tina Lovše, direktorica Zavoda za Šport Zagorje.


Zadnja finalna preizkušnja bo 20. oktobra v Odrancih. Vse informacije najdeš na pumpaj.si.

Prvi dve finalni preizkušnji sta postregli s sledečimi rezultati:
Pumpaj Slovenija: Drugo finalno tekmovanje je bilo v Rušah
Pumpaj Slovenija: Prva finalna je za nami

Sledite nam