Freestyle zaposluje 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
23. julija 2015

Na zahtevni preizkušnji EWS v Savojskih Alpah Peršak tretji med mlajšimi od 21 let, Štrancar tik pod stopničkami med veterani. Zdaj pa čez lužo.

Minuli konec tedna je v Samoënsu v Savojskih Alpah v Franciji potekala četrta preizkušnja svetovne enduro serije (EWS). V boju so bili trije slovenski predstavniki: Vid Peršak (Orbea Enduro Crew, na uvodni fotografiji na desni) je po petih hitrostnih preizkušnjah v dveh dneh končal na 39. mestu v absolutni razvrstitvi in kot tretji v kategoriji do 21 let, Primož Štrancar (Orbea Enduro Crew) je bil 104. med 268 uvrščenimi in 4. med veterani, Nina Rupnik (MBK SportR.si) pa med damami s tehničnimi težavami 24.

Zmagovalec je pri moških prvič postal Američan Richie Rude (Yeti / Fox Shox) pred domačinoma, najuspešnejšim tekmovalcem v spustu vseh časov Nicolasom Vouillozom (Lapierre) in Fabienom Barelom (Canyon), pri ženskah pa Britanka Tracey Moseley (Trek) pred Francozinjo Cecile Ravanel (Commencal) in Nizozemko Anneke Beerten (Specialized).

Razmere so bile spremenljive. Po sobotnem nalivu je bila prva etapa drseča, kmalu pa so se steze posušile in v nedeljo je bilo prahu že veliko preveč.

Za vse naše je bila to letos prva dirka v seriji, ki se je začela na Novi Zelandiji ter nadaljevala na Irskem in Škotskem. Nadaljuje se v Koloradu in Kanadi, kjer bosta nastopila tudi Vid in Primož. Vid je še prej ta konec tedna favorit na Black hole enduru doma na Koroškem, v torek pa odleti v ZDA.

Vid: “Dirka je bila zelo težka, a zelo lepa. Prvi dan sem naredil preveč napak, drugi dan pa sem začel bolj uživat, kar se je pozneje poznalo tudi na času. Vsaka takšna tekma pa je zagotovo ena boljših učnih lekcij za naprej!”

www.enduroworldseries.com

Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam