2. februarja 2015

V soboto so se v mariborski Pik hali fantje na 20- in 26-palčnih kolesih vrteli na montažnem pumptracku, ki bo prihodnjo soboto stal v celjskem City centru.

V zdaj že slavni mariborski Pik hali, kjer so nekdaj šivali srajce, od jeseni pa je zimski brlog mariborskih BMX in MTB jezdecev, so v soboto izvedli kvalifikacije za pumptrack tekmovanje, ki bo prihodnjo soboto potekalo v okviru prireditve Bike Week v celjskem nakupovalnem središču City Center.

V soboto 7. februarja se od 14. ure dalje na modularnem lesenem pumptracku v ločenih kategorijah pomerijo BMX in MTB kolesarji, od 18. ure pa se vmešajo še povabljeni kolesarski zvezdniki v “super star” finalu.

V Mariboru je bil med jezdeci na 26-palčnih kolesih najhitrejši Jan Perše (Energijateam.com) z neverjetnim časom kroga 6 sekund in 8 stotink, sledila sta Matej Stapić (Inverted.si) s 6,12 in Dominik Kavaš (KK Bula) s 6,16.

Pri fantih na 20 palcih so se merili v kategorijah. Najhitrejši so bili starejši od 17 let, med katerimi je rekord postavil Urban Rotnik (KK Črn trn) s 6,15, sledila sta Vid Kovač (Črn trn) s 6,28 in Stapić s 6:53.

Povabljene face pa so …

BMX
: Miha Glavič, Domen Fekonja, Tilen Frank, Davorin Maleković, Žan Godina, Maro Markotić, Davor Jug in Žan Kuder;
MTB: Matija Stupar, Vid Kovač, Žiga Pandur, Kristjan Vreček, Jure Žabjek in Urban Rotnik.

V City Centru lahko že od danes obiskujete kolesarske delavnice in spoznavate novosti na kolesarskem trgu.

Več o Bike Weeku
bikeweek.spank.si
facebook.com/Bike-Week-2015

Sledite nam