4endurance sis 1
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Human Fish Gravel SloEnduro
9. decembra 2019

Na poti sta že trinajst mesecev, od cilja pa ju loči še pol leta kolesarjenja po lepih in manj lepih poteh Južne Amerike.

Več kot letom dni, natančneje 24. oktobra lani, sta se Anja in Barbara z ljubljanskega letališča prek Amsterdama odpravili do Buenos Airesa in za konec čisto na jug Argentine, do Ushuaie. Tam je bil start njune biketouring avanture, ki ju sedaj vodi vse do Mehike!

Minilo je že 13 mesecev potepanja s kolesi. Kaj zanimivega sta doživeli v mesecu novembru? Še vedno se nahajata v Peruju. Odločili sta se, da raziščeta bikepacking traso Peru Great Divide, vmes sta se odpravili v Limo in podaljšali vizuma, nato ju čaka še zadnji del perujske avanture. Anja pravi, da bo njuna pustolovščina trajala vsaj še šest mesecev.

Delček raja z imenom Peru Great Divide

Takole pravita dekleti:

“Pa sva dodobra zagrizli v perujsko gorovje Andov. Za lep čas sva se poslovili od asfalta in ubrali makadamske poti. Tako sva se izognili prometu, ki zna biti tukaj v Peruju prava nočna mora.

Kolesarili sva po bikepacking trasi, ki sliši na ime Peru Great Divide. Ta naju je peljala skozi prečudovit nacionalni park Nor Yauyos Cochas, kjer so naju ves čas spremljali slapovi in lagune.

V tej vožnji sva resnično uživali in kljub vzponom so bili razgledi tako zelo lepi, da je bil ves napor hitro pozabljen. Prav tako je bilo vreme na najini strani, saj nisva imeli veliko dežja.
Park sva zapustili z zares lepimi spomini, ki ostajajo ujeti v fotografijah, če slučajno pozabiva, da sva res bili tam.

Preden sva nadaljevali pot po Peru Great Divide, sva morali narediti kratko pavzo. Kolesi sva pustili v gorah in se odpravili na morje. Z avtobusom sva skočili v Limo, da sva podaljšali najini vizi, ki sta bili tik pred iztekom. Tam nama je streho nad glavo ponudila najina bivša kolegica s faksa, ki živi tam. Skupaj z njenim partnerjem sta nama pomagala urediti vizo ter nama razkazala košček tega kaotičnega velemesta.

Počitek nama je prišel še kako prav in je, kot vedno, minil prehitro. Že sva bili nazaj v gorah, na kolesih in pred nama zopet nadaljevanje poti po Peru Great Dividu. V smeri Huaraza. Vzponi in spusti na dnevnem redu, makadam enkrat v voznem stanju, spet drugič so naju pričakali ogromni kamni in nakloni, tako da sva morali potiskati kolesi.

Na enem izmed spustov, kjer naju je dodobra pretreslo, so Barbari zopet šle tri tuljavke in ena napera. Prav tako naju je pral dež, ki je bil dobesedno na dnevnem redu in s tem potrjujeva, da se je deževno obdobje sedaj zares začelo. Pestro je tukaj na Dividu, kljub temu, da sva daleč stran od kakšne civilizacije, se ves čas kaj dogaja.

Pred nama je še zadnji del perujske bikepacking trase, ki se zaključi v mestu Huaraz. Tam naju čaka malce daljši premor, ki se ga že nadvse veseliva. Kolesarski počitek bova izkoristili za kak treking ali dva.”

Gori, doli, naokoli

{gallery}2019/191209_wanderers_the_bike{/gallery}
Anjo in Barbaro lahko spremljaš na facebooku in instagramu pod imenom The Bike Wanderers.

Vse fotografije so njuno delo

Preberi še
The Bike Wanderers: Leto dni je naokoli
The Bike Wanderers: Po enajstih mesecih še kar “grizeta” kolena
The Bike Wanderers: Iz Bolivije v Peru
The Bike Wanderers: Devet mesecev na poti in še kar v Boliviji

The Bike Wanderers: Lepote Bolivije
The Bike Wanderers: Iz Argentine v Bolivijo
The Bike Wanderers: Po pol leta se je nabralo dobrih 5000 kilometrov!
The Bike Wanderers: 5 mesecev na poti po Južni Ameriki
The Bike Wanderers: 4 mesece na poti po Južni Ameriki
The Bike Wanderers: Južnoameriški popotnici se javljata že tretjič
The Bike Wanderers: Drugo javljanje južnoameriških kolesarskih popotnic
The Bike Wanderers: Prvo javljanje južnoameriških kolesarskih popotnic
The Bike Wanderers: Odkrivanje Južne in Srednje Amerike s kolesom

4endurance sis 1
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Human Fish Gravel SloEnduro
Sledite nam