Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
6. novembra 2019

Anja in Barbara uživata na kolesih in v lepotah Južne Amerike. Še vedno raziskujeta Peru, nam pa se javljata že dvanajstič!

Pred letom dni, natančneje 24. oktobra lani, sta se Anja in Barbara z ljubljanskega letališča prek Amsterdama odpravili do Buenos Airesa in za konec čisto na jug Argentine, do Ushuaie. Tam je bil start njune biketouring avanture, ki ju sedaj vodi vse do Mehike!

Minilo je že 12 mesecev potepanja na kolesih. Kaj zanimivega sta doživeli v mesecu oktobru? Še vedno se nahajata v Peruju. Prekolesarili sta do 40 kilometrov dnevno, naredili nekaj izletov, spremljala ju je kar huda vročina, družbo pa so jima delali nadležni komarji. 

Na poti

Takole pravita dekleti:

“Cusco sva zapustili z lepimi spomini in se odpravili naprej proti mestu Abancay. Na dnevnem redu so bili konstantni vzponi in spusti. Delali sva med 1000 do 1500 višinskih metrov vzponov na dan in napredovali bolj počasi. Tam po 30 ali pa 40 kilometrov dnevno. Več ni šlo.

Ko sva prispeli v Abancay, sva se z avtobusom vrnili nazaj v Cusco, da se dobiva z najino kolegico iz Slovenije, ki živi v Limi. Nato pa totalni šok. Namesto najine prijateljice iz hostla priletita najina starša, ki sta naju prišla obiskat in naju popolnoma presenetila. Malo smo se podružili. Razkazali sva jima samo mesto, ki ga sedaj že kar dobro poznava. Med drugim smo se odpravili tudi na obisk solin v vasi Maras. A kmalu se je bilo treba posloviti in že sva veselo poganjali pedale. Najprej do Ayacucha in potem v smeri mesta Huancayo.

Peru ima resnično najtežje ceste, kar sva jih do sedaj vozili v Južni Ameriki. Kljub temu, da nakloni niso strmi in se cesta počasi vzpenja, nekaj deset kilometrov dolgi klanci, ki jih premaguješ vsak drugi dan, niso mačji kašelj.

Kljub temu, da pedale poganjava že eno leto in sva v kar dobri formi, morava priznati, da naju ti vzponi še vedno pošteno namučijo in da vsak vzpon predstavlja popolnoma novo borbo. Ker naju zadnje čase spremljajo resnično visoke temperature (vse tja do 45 stopinj) in ker naju pošteno pikajo komarji in neke čudne mušice, je to še dodaten napor. Vsakodnevno mazanje s sončno kremo in potem še s sprejem proti pikom poskrbita za “prijetno lepljivo površino”, kamor se lepi ves prah s ceste. Dobro, da s seboj tovoriva vlažilne čistilne robčke, ki jih uporabljava namesto tuša in poskrbijo za to, da se v najini spalni vreči ne uleževa tako zelo svinjski.

S kolesoma je na srečo vse ok. Tu in tam sicer kaj zaškriplje, kar je na tako dolgi poti najbrž normalno. Ta teden sva ravno menjali zavorne ploščice, trenutno imava na kolesu že tretji par ploščic. Kar solidno, glede na to, da je za nama že dobrih 9000 kilometrov, da sta kolesi pošteno naloženi in je ravnine tukaj bolj malo.

V naslednjih dneh pa se odpravljava na pot skozi Nacionalni park Nor Yauyas Cochas. Prekolesarili bova del precej znane bikepacking trase, ki sliši na ime Peru Great Divide. Na poti naju čaka makadamska cesta, vzponi in spusti, ponavadi žal vedno več prvih kot drugih, in kot sva slišali tudi dosti lagun, tako da se že veseliva lepe, neokrnjene narave.

Upava, da bo tudi vreme na najini strani. Novembra se namreč konča sušno obdobje v Andih Peruja in se začne tako imenovana deževna doba, ki traja vse do marca, včasih tudi aprila. Upava lahko, da naju ne bo preveč pralo.”

Ko te po letu dni presenetijo starši

{gallery}2019/191106_the_bike_wanderers{/gallery}

Narava, arhitektura in še kaj

{gallery}2019/191106_wanderers_the_bike/{/gallery}
Anjo in Barbaro lahko spremljaš na facebooku in instagramu pod imenom The Bike Wanderers.

Vse fotografije so njuno delo

Preberi še
The Bike Wanderers: Po enajstih mesecih še kar “grizeta” kolena
The Bike Wanderers: Iz Bolivije v Peru
The Bike Wanderers: Devet mesecev na poti in še kar v Boliviji

The Bike Wanderers: Lepote Bolivije
The Bike Wanderers: Iz Argentine v Bolivijo
The Bike Wanderers: Po pol leta se je nabralo dobrih 5000 kilometrov!
The Bike Wanderers: 5 mesecev na poti po Južni Ameriki
The Bike Wanderers: 4 mesece na poti po Južni Ameriki
The Bike Wanderers: Južnoameriški popotnici se javljata že tretjič
The Bike Wanderers: Drugo javljanje južnoameriških kolesarskih popotnic
The Bike Wanderers: Prvo javljanje južnoameriških kolesarskih popotnic
The Bike Wanderers: Odkrivanje Južne in Srednje Amerike s kolesom

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam