Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
24. junija 2014

Prva epizoda video-fotografskega projekta Jana Poriča obišče single trail park na Jamnici in podzemlje Pece.

Single Trail park Jamnica na Koroškem je bila uvodna lokacija Projekta 5. V Eko hotelu nas je lepo sprejel Anej Štrucl, ki skupaj z družino ureja kolesarske poti ter skrbi za odlično počutje gostov, ki obiščejo ta čudoviti del Slovenije. Na vožnjo po raznolikih poteh, tako po težavnosti kot tudi po dolžini same poti, se lahko odpravite s svojim kolesom, lahko pa si ga tudi sposodite pri njih. Seveda vas lahko po vseh poteh odpelje tudi inštruktor gorskega kolesarstva, ki vam pomaga z nasveti pri vožnji in pove tudi kakšno zanimivost o okolici, po kateri kolesarite.

Mi smo se podali kar na pot, ki se začne v neposredni bližini Eko hotela in vsebuje spust čez travnik ter skozi gozd med borovnicami. Zaradi mehke podlage v gozdu je vožnja pravi užitek, tako za začetnike kot tudi za tiste bolj zahtevne kolesarje.

Za konec smo si ogledali tudi kolesarsko pot, ki vodi skozi podzemlje Pece, speljana je po opuščenih rovih nekdanjega rudnika. Vse, kar smo potrebovali za spust s kolesom v temno podzemlje Pece, je bila naglavna svetilka. In seveda izkušen vodič, ki nam je kazal pot in skrbel, da se v labirintu rovov nismo izgubili.

“Obiska Koroške sem se zelo veselil, saj sem verjel, da ima Anej super poti, kar se je tudi izkazalo za resnično – odlične kolesarske proge v parku Jamnica v čudoviti naravi. Eko hotel Koroš je na idilični lokaciji, vrhunska pa je tudi vsa domača hrana. Definitivno se bom še vrnil!” je vtise po kolesarjenju strnil Jan.

{loadposition inside}
O Projektu 5: Ideja za projekt je nastala v glavi Jana Poriča, nekdanjega uspešnega tekmovalca v spustu s kolesom. Obiskati pet različnih lokacij v Sloveniji, ki so tako ali drugače povezane s kolesarjenjem, vse to pa ujeti v fotografski objektiv in v atraktivne video vsebine. Na koncu projekta bo 5 najboljših fotografij premierno objavljenih v reviji “Bike magazin”.

Sponzorji projekta:
Zavarovalnica Triglav | Under Armour | Leatt | Five Ten | Fitzone | Funsports | 661 | MTB.si

Foto Uroš Modlic, video Mateja Starman. Več fotografij na strani projekta projekt5.janporic.si


Ljubljana MTB vikend
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam