mtbrigade sveta gora, tcs
14. februarja 2022

150 prijavljenih in kaj pa vemo koliko prisotnih. Verjetno prav nekaj takega.* Vsaj toliko kosov orodja, morda še kakšen več.

*Osveženo: Pri TCS pravijo, da 170.

In kaj lahko vsa ta sila popravi na poti, za katero bi marsikdo rekel, da je že popolna?

Na drugi delovni akciji MtBrigade, ki so jo minulo soboto na trailu Kraljica s Svete Gore gostili člani društva graditeljev gorskokolesarskih poti TCS iz Nove Gorice, se nikakor nismo lotili gradnje “avtoceste” kot dva tedna prej v Ajdovščini. Definitivno bo Kraljica zdaj zadala manj “kačjih ugrizov” in strganih plaščev, saj so po ostrem kamenju pele macole. Pa popravek linije tu in tam, prenova poglodanih odsekov, popravljeni zavoji in kaj za odskok in pristanek …

solkanski most, mtbrigada tcs sveta gora
Zasedba solkanskega mostu po akciji, foto Klavdij Blažko

Preizkus in “after”

Sicer pa, če si slučajno manjkal, preizkusi sam. Večini bo verjetno všeč, komu morda tudi ne in si bo zaželel starega stanja. A nikdar ne bomo vsi zadovoljni, predvsem pa pomislimo na to, da Kraljica že zdaj ni bila le očiščena pot za hojo temveč vsaj v zgornjem delu za čim boljšo zabavo na kolesu predelana stara pot. V spodnjem je pa tako ali tako lunapark.

Gotovo je zdaj še malce lažje prenašati hitrost čez odseke in to je nekaj kolesarjev že ugotovilo, saj so bili na skokih naenkrat prehitri. Ja, po opravljenem delu in kosilu je padlo kar nekaj krogov, na noge in na “šatl”. Potem pa Reservoir Dogs in bolj vsakdanja piva, pa glasba, pogovor, ogenj … Tudi ta zadnji del brigad dobiva podobo in ogenj bi moral biti kar obvezen (naslednji gostitelji, zapište si)!

Zelo pomembno: vzdušje na obeh dogodkih je bilo ves dan odlično. Ko se zbere takšna skupina ljudi in počne nekaj, kar radi počnejo, se zdi, da nas interes še malo bolj združi, kot če bi šli le na kolo.

Naprej

Zima bo gotovo še kaj zamahnila z repom, s celine bomo še kaj bežali na kolo na Primorsko. A za prvo sezono MtBrigad je to to. V naslednji zimi se gotovo vidimo večkrat. V Ajdovščini, pri TCS na Goriškem, pa tudi pri Avče trails in pri Obalni bike sceni.

In pozor, tudi graditelji trailov s celine se že zanimajo, kako bi lahko povabili MtBrigade. Malce tudi zato, ker se v enem dnevu veliko postori, ampak predvsem zato, da se imamo luštno tudi pri njih in da svoja kraljestva razkažejo novim kolesarjem.

Brez strahu, ne bo hiperinflacije delovnih akcij, ampak čisto lahko, da se vidimo pred jesenjo.

Fotogalerija Klavdija Blažka @klavdij7blazko

Fotogalerija Mateja Lovriča @obalnabikescena

Naslovna fotografija: enota domačinov, foto Klavdij Blažko

Preberi še

Video: Ajdovski Kamplc trail takoj po MtBrigadi
MtBrigada 1 Ajdovščina – popoln uspeh!

Sledite nam