24. oktobra 2016

Battle of Hastings je BMX dogodek leta v Evropi, pravijo poznavalci. Enajst 4-članskih ekip, sestavljenih iz samih zvezdnikov, v podzemnem parku Source.

Battle of Hastings je bil BMX dogodek leta v Evropi, pravijo poznavalci. Enajst 4-članskih ekip, sestavljenih iz samih zvezdnikov, se je pomerilo 950 let po znameniti bitki pri Hastingsu. Le nekaj kilometrov od tam, kjer je leta 1066 končal anglosaksonski kralj Harold, ob plaži sredi Hastingsa pod nivojem ulice stoji turška kopel v viktorijanskem slogu. V prejšnjem stoletju je bila bazen za rekreacijo, potem pa je skoraj 20 let samevala.

Hastings v beemiksu ni “kr neki”. Mesto ob južni obali Anglije je ena od zibelk evropske BMX scene. Od tam prihaja nekaj svetovno znanih BMX znamk, dve največji angleški distibuciji, veliko svetovno znanih rajderjev …

Leta 2012 sta brata Rich in Marc Moore začela kopališče preurejati v igrišče za BMX in rolko. Skatepark The Source so odprli februarja letos in je največji podzemni skatepark na svetu.


{loadposition inside}

Bitka

Štiričlanske ekipe torej, najboljši BMX radjerji sveta v desetih ekipah in domači kvalifikanti v enajsti. Svoje ekipe za septembrsko bitko so sestavili Ben Lewis, Dakota Roche, Nathan Williams, Greg Illingworth, Kriss Kyle, Dan Lacey, Gary Young, Larry Edgar, Baz Keep in Garret Reynolds. Koncept je bil preprost. Od petka do nedelje so se ekipno merili v vrsti izzivov. Rezultat je bilo furanje na nivoju, kot ga Evropa redko doživi.

Za obiskovalce je bilo odlično poskrbljeno. S spremljevalnim programom in žurom vsak večer. Predvsem pa smo lahko od blizu spremljali vožnje najboljših.

Na dogodku, ki ga bodo priredili še vsaj v naslednjih dveh letih, sta potovala večna BMX entuziasta Benno Šiftar in Miha Glavič, slednji je tudi strnil vtise za prvi prispevek BMX Kričača.

Galerija s finala

{gallery}2016/161024_boh2{/gallery}
Vrstni redi – ekipe
1. Team Larry Edgar
2. Team Gary Young
3. Team Dan Lacey
4. Team Kriss Kyle

Zmagovalca plaza sešna: Bruno Hoffmann in Dan Lacey (Team Lacey)
Najboljši trik: Jordan Godwin (Team Kyle)
Naj rider: Tom Dougan (Team Edgar)

Zgodba parka Source na sourcebmx.com

Gradnja parka na telegraph.co.uk

Na naslovni fotografiji Mark Love, walltap. Vse fotografije Monster Energy

Sledite nam