Pumpaj Slovenija Vrhnika
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
18. februarja 2019

Dolenjec na potepu v Čilu iz Santiaga odvandra do enega največjih downhill spektaklov na svetu in posname video.

Bojan, eden od stebrov Pankkure iz Dolenjskih Toplic, je s svojo sopotnico Sandro že lep čas na popotovanju po modri frnikoli, natančneje po Srednji in Južni Ameriki. Je naključje, da ga je pot zanesla v Valparaíso v Čilu ravno v času, ko so tam gostili eno največjih urbanih dirk v spustu na svetu?

Naj pove sam:

Sedim v soboto pred kompom v fletu v Santiagu de Chile in gruntam, kaj početi v nedeljo … Sandra sicer boleha, jo je hrana malo zdelala. In zapazim objavo: Red Bull Valparaíso Cerro Abajo!

Sicer najprej pomislim, da je to v Kolumbiji ali Mehiki, ker sem oba eventa na žalost zamudil. V Mehiki sem bil skoraj zraven, za Kolumbijo pa plani niso znesli. In googlam, googlam, pa pogruntam, da je to naslednji dan in to v nedeljo.

“Draga žena, mene jutr ne bo doma. Sej vem, si bolna, ampak boš že ahhaha, js grem na dirko.”


Cvička pa nimajo

Zjutraj skočim na podzemno, bus in čez dve uri sem tam. Šetam po mestu, uletim na event in letim do vrha. Stage je bil nor, kot je na videih x10. Štenge, štenge, štenge, tejbli … Bil sem že na ogledu na downtownu v Sarajevu (sicer vse pohvale za izvedbo), ampak tolele je pa na top šit nivoju. Folka za znoret veliko in iz ure v uro jih je bilo več.

Da ne govorim o vzdušju … To je res nekaj novega. Lokalci pečejo na žaru na ulici (vse za kak €, dolar …), na najboljših placih za gledat je bilo itak kot na norem koncertu. Ob vsem spijem pivo ali dve, kot je tudi razvidno, in letim naprej.

Na koncu uletim v cilj … WTF toliko folka na dirki še nisem videl … Noro … Ni prostora, da bi prišel mimo, kaj šele kaj, da bi kaj posnel v ciljni ravnini.

Bojanov video


Sandri in Bojanu sledi na potepuhanafrnikoli.si in fbju, igju in jutjubu.

Pa še posnetek celotne dirke s komentarjem Claudia Caluorija vred in z dramo na koncu … Številni so zamerili zmagovalcu Pedru Ferreiru, da se je tako veselil padca dvakratnega zmagovalca Tomaša Slavika, ki je šel zadnji na progo.


Naslovna fotografija Gustavo Cherro/Red Bull Content Pool

Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam