Syncros Silverton SL
Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
23. februarja 2021

Syncros je že leta 2018 predstavil obročnike iz enega kosa. Za letošnjo sezono so jih nekoliko prenovili, predvsem pa izboljšali.

Da je sodelovanje med podjetjem Syncros in ekipo v olimpijskem krosu Scott-SRAM stalnica že od leta 2017, je znano vsem. Tudi to, da jih Syncros opremlja s sedeži, sedežnimi oporami in krmili. V letošnji sezoni bo ekipa, v kateri so Nino Schurter, Kate Courtney, Lars Forster in Andri Frischknecht, uporabljala tudi karbonske obročnike Syncros Silverton SL in to v novi verziji, s 30-milimetrsko notranjo širino.

Na kratko

Hitrejše pospeševanje, hitrejše zavijanje in večja natančnost:

  • Neprekinjena vlakna – za večjo torzijsko togost je posamezna napera napeljana od obroča do obroča.
  • Napetost naper – konstrukcija obročnikov iz enega kosa z edinstvenim postopkom predhodne napetosti omogoča večjo odzivnost.
  • Nizka inercija – model Silverton SL ima manj mase na obročih in več mase proti sredini obročnika, zato je pospeševanje hitrejše.

Teža obročnikov znaša 1290 gramov, v notranjosti se skriva tehnologija pest DT-Swiss 190 s keramičnimi ležaji. Ker ekipa Scott-SRAM že od leta 2019 uporablja pnevmatike širine 2,4″, bodo obročniki z notranjo širino 30 milimetrov še bolje opravljali svojo nalogo. Ekipa bo imela na voljo obročnike širine 26 in 20 milimetrov, slednji bodo v prosti prodaji letos poleti.

Predstavitev prve generacije obročnikov Syncros Silverton SL na bikerumor.com.

Syncros Silverton SL v predstavitvenem videu

N1N0 o obročnikih

Osemkratni svetovni in aktualni evropski prvak pravi: “Obročniki Syncros Silverton SL so super lahki, vendar se prednosti s tem ne končajo. Zaradi konstrukcije je manj teže na obročih, zato je pospeševanje super hitro. Prav tako so obročniki togi in omogočajo odličen prenos moči ter sledenje zastavljeni liniji, še posebej v zavojih. Idealni so za dirkanje v svetovnem pokalu.”

Dodatne informacije najdeš na spletni strani proizvajalca.

Fotografije Syncros

Preberi še

Scott 2021: Future Pro Ransom za male junake

Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam