Specialized Chisel
Pofurajmo Kočevsko
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
22. februarja 2021

Elementi Zemlja, zrak, ogenj, voda so glavni navdih poslikave okvirjev, ki bodo na voljo v omejeni seriji.

Model Chisel pri Specializedu predstavlja vmesno postajo med osnovnim modelom Rockhopper in tehkmovalnim Epic HT. Lani poleti je bil deležen celostne preobrazbe, tako geometrijsko, kot tudi pri uporabljeni tehnologiji varjenja, saj so tudi pri tem modelu uporabili lastno tehniko Smartweld. Teža okvirja znaša 1400 gramov, ostale karakteristike pa si lahko ogledaš v članku: Specialized 2021: Chisel je lažji, spogleduje se z dirkami

Za letošnjo sezono so pri velikem S pripravili še štiri okvirje v omejeni seriji LTD. Vsak izmed okvirjev pa predstavlja po en element, ki je v vsakdanjem življenju nepogrešljiv.

Ta poslikava predstavlja zrak. Na naslovni fotografiji pa je predstavljena Zemlja.

Pri Specializedu pravijo takole:

Tako kot Chisel po tanki črti, ki jo režejo pnevmatike, pelje skozi pokrajino, se v vsakdanjem življenju vozimo po tanki črti med fizično in digitalno resničnostjo – črto, ki je vsak dan bolj zabrisana. Ko naš naravni svet propada in se naš digitalni svet še naprej širi, vas izzivamo z našimi umetniškimi poslikavami “Disrupt the Decay”. Elemente zemlje, zraka, ognja in vode smo uporabili kot navdih za kljubovanje digitalnemu svetu, in ustvarili štiri edinstvene okvirje v omejeni različici LTD, z le enim vprašanjem: “Kje se en svet konča, drugi pa začne?”

Cena? Na avstrijskem trgu okvir vrednotijo na 1199 evrov. Kako bo z dobavljivostjo v Sloveniji, še ni znano.

Fotografije proizvajalec

Dodatne informacije najdeš na specialized.com.

Preberi še:

Specialized 2021: Chisel je lažji, spogleduje se z dirkami

Energija bikes
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
Sledite nam