Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
4. junija 2013

Mare O. poroča z največjega kitajskega sejma. Nič več le ponudba domačih znamk in kopij, napadajo tudi velika imena. Nekega dne gotovo kitajske znamke tudi k nam …

Marko Obid poroča z majskega sejma v Šanghaju na Kitajskem (23. China International Bicycle & Motor Fair – China Cycle 2013).

Če smo na bike sejmu v Šanghaju še lansko leto zaman iskali nam znane znamke, je bilo to leto občutno drugače. Lansko leto sta bila od nam poznanih tam le največja dva – Giant in Merida. Letos pa so vsi veliki zavohali razsežnost kitajskega trga. Prisotne so bile vse največje znamke: Specialized, Accel Group z Ghostom, Lapierrom in drugimi, GT in Canonndale, Orbea … Na Kitajskem se bodo spopadle s kitajskimi top brandi, kot so Cronus, Triace, Takonas, Scuma … Vas zanima, kaj je pri slednjih novega? Najbrž ne. Čeprav je bilo prikazanih kar nekaj lepih koles iz titana in karbona in tudi kak zanimiv sistem enduro ali DH kolesa za obročnike 650B.

So veliki predstavili kaj novega? Ne! Na kitajskem trgu se novosti ne predstavlja. Razlog je preprost: nikjer na svetu ne naredijo kopij hitreje kot tu.

Sejem se razpostira v devetih velikih halah. Od teh so tri okusne, še ena vredna obiska, ostale pa “made in china”, kar v glavnem pomeni takšne ali drugačne ponaredke.

Slovenijo so to pot zastopala zložljiva kolesa Bigfish.

Vse foto Marko Obid/two4six.net

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam