Jan Porič, airbag
29. julija 2021

Jan Porič (Porson Media) je združil kar dvoje: skoke na zračno blazino in uporabo masažne pištole po treningu. Prvo za adrenalince, drugo za koristno uporabo po treningu ali vadbi.

Ko sem na Instagramu prvič videl slike, da imamo tudi v Sloveniji zračno blazino za skoke in to v obliki pristanka, sem si rekel, da jo moram čim prej preizkusiti. Šel sem v akcijo, pisal AT Airbags in se dogovoril za termin. Po dogovoru lahko skačeš kar pri njih ali pa zračno blazino najameš in skačeš na izbrani lokaciji.

Skok, pristanek in vse vmes

Sledila je postavitev zračne blazine. Zadeva je precej težka in za postavitev potrebuješ pomoč. Ko je bila blazina nameščena, sta se zagnala agregat in ventilator. Ta skrbita za to, da je doskočišče ves čas napihnjeno. In doskočišče (airbag) je bilo v nekaj minutah pripravljeno za pristanke.

Čeprav smo skok najprej postavili tesno pri pristanku, je bilo na začetku prisotne veliko nervoze, nekako tako, kot je običajno ob preskakovanju novega skoka, ki ga ne poznaš. Čeprav je pristanek napihljiv, sem imel enake občutke.

Skok in pristanek sta bila tako postavljena v formaciji “step down”. To pomeni, da je vzletna rampa postavljena višje kot pristanek in šele ko skočiš, v zraku vidiš, kam boš pristal. Zaleta je bilo dovolj, da sem se samo spustil in se lahko osredotočil na sam skok in trik. To je zelo pomembno pri skokih s triki, da vedno pristaneš enako in se lahko osredotočiš resnično samo na trik.

Ko so skoki in triki “mala malca”

S takšnim airbagom lahko trik res izpiliš oziroma natreniraš njegov “čist” pristanek z občutki, ki so bližje tistim na pravih skokih iz zemlje. Pristanek smo počasi prestavljali in tako večali dolžino skoka. To pomeni, da si več časa v zraku in lažje narediš trik. Glede na to, da v zadnjem času nisem veliko skakal, sem se držal svojih starih trikov, saj se nisem počutil dovolj suvereno, da bi se lotil kakšnega bolj zapletenega. Čeprav imam namen letos še skočiti nekaj težjega.

Pri trikih velja, da se moraš pri njihovi izvedbi počutiti odlično in samozavestno. Že če teden ali dva ne delaš trikov, se to lahko zelo pozna. Tako je potrebno trike večkrat ponavljati, da jih potem lahko delaš brez težav in pomislekov. Z AT Airbags je bil super dan, saj sem po dolgem času preživel več kakovostnega časa v zraku in se že veselim naslednjega sešna na zračni blazini, kjer bom trike lahko dodatno nadgradil.

AT Airbags in Wookvibe v videu

Poskrbi za regeneracijo mišic

Po končanih sešnih pogosto premalo poskrbimo za svoje (pogosto razbolele) mišice, saj tudi te potrebujejo sprostitev. Težko se spravimo k vajam za raztezanje ali pa k valjčkanju. In tako nam še kako prav pride pripomoček, kot je masažna pištola, da lahko naslednji dan furamo brez težav.

V zadnjem letu sem začel uporabljati masažno pištolo Wook in moram priznati, da mi res pomaga. Imel sem možnost preizkusiti tudi prejšnje različice teh pištol in nova generacija je kar precej napredovala. Sedaj so masažne pištole tišje in tudi lažje jih spraviš v priročen kovček. Tukaj bi še izpostavil, da mi je poleg sproščanja mišic takšna “samomasaža” zelo prav prišla tudi po manjših padcih in mikro poškodbah. Zaradi otrdelosti in zategnjenosti sem mišice s pomočjo pištole hitreje spravil v normalno stanje in zato nisem potreboval dodatne masaže ali fizioterapije.

AT Airbags najdeš na Instagramu: @atairbags.si.

Masažno pištolo Wook najdeš na wook.si.

Fotografije in video Jan Porič @porsonmedia.

Preberi še

Črno in zlato, to je SQlabova linija Fabia Wibmerja

Sledite nam