Valamar SI 2021
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
3. julija 2012

Nova stran za objavljanje neodvisnih preizkusov opreme, tokrat izključno gorskokolesarske. 100 % subjektivna stran z jajci in brez dlak? Testni guru je Guru, Gorazd Stražišar.

Nimaš deja vuja, res je to že druga nova spletna stran v malce več kot mesecu, ki se osredotoča na preizkušanje opreme (sport2test.si je bila prva). Da tebi ne bi bilo treba zapraviti težko prisluženega cekina za napačno kolo, kose, zaščito … Tako nekako.

Stran pravitesti.si se bo posvečala izključno opremi za gorsko kolesarstvo. Takšna je tudi testna ekipa, ki pa žal nikjer na strani ni posebej predstavljena. Ker imam zveze, vem, da prvi par “testisov” pripada Gorazdu Stražišarju, avtorju knjige “Sem kolesar, gorski kolesar” in tajkunu slovenskih kolesarskih parkov (če malo pretiravam). V najožji ekipi je še Martin Plevnik – Edy, tudi avtor spletne strani, od drugih testnih jezdecev pa še Jernej Muzga – Jerry, nekdanji tekmovalec v krosu. Poslušajo še mnenja številnih drugih, ki preskusijo kolo ali kos opreme. Še več, k sodelovanju vabijo tudi tebe.

Poleg testov lahko pričakujemo še kaj, o aktualnem dogajanju in problematiki in podobno, eno kolumno je že najti na strani.

Kredibilnost?
Ni napak, če veš kdo so, in zaenkrat se predstavljajo malce sramežljivo, Gorazd brez priimka. Pri nas je vsakdo, ki resneje kolesari, malce bolj povezan z eno znamko kot z drugimi in tudi pri Gorazdu in njegovih je tako. Lahko, da se jih res ne da kupit in da bomo na pravitesti.si brali neodvisna mnenja, kot obljubljajo v uvodniku.
V njihove sposobnosti spoznati lastnosti kolesa, delov in opreme pa skoraj ne dvomim.

Vsebina in oblika?
Gorazd je vendarle avtor, skoraj pisatelj. Tudi njegov slog pisanja testa je pripovedni. Nekdo bo rekel, da za splet predolg, a druga skrajnost bi bile gole številke brez mesa. Se bere kot zgodba.
Oblika strani ni moteča, drsenje v levo in desno za iskanje člankov res ni vsakdanje, a naj jim bo. Kako bo to delovalo, ko bo objavljenih nekajkrat toliko testov kot sedanjih sedem, pa ne vem. Upajmo na nadgradnjo arhiva z možnostjo iskanja po tipu kolesa ali vrsti dela, kosa opreme, morda po ceni, znamki …
Tudi bližnjice do objavljanja v družabnih medijih ne bi bile odveč.

Toliko o mojih vtisih, seveda si moraš ustvariti svoje:

www.pravitesti.si

Valamar SI 2021
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam