Giant XTC
Freestyle zaposluje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
30. julija 2020

Tajvanski gigant je predstavil prednjevzmeteno xc kolo s superlahkim aluminijastim okvirjem, pravijo da najlažjim v svojem razredu.

Ni vse v karbonu, ko je govora o kolesih za kros. Aluminij je še vedno močno prisoten in pri Giantu so predstavili model XTC SLR 29. Okvir pri velikosti S tehta 1429 gramov in se pri takšni teži spogleduje z marsikaterim “osnovnim” karbonskim okvirjem. Giantovi hišni aluminijasti zlitini 6011 so nekoliko spremenili strukturo, svoje sta dodala še hidroformacija in dodatno tanjšanje cevi.

Geometrija je čisto kroskantrijaška. Kot krmilne cevi je pri velikostih S in M 69,5 stopinje, pri velikosti L in XL pa znaša pol stopinje več. Kot podsedežne cevi pri vseh velikostih znaša 74 stopinj, prav tako so pri vseh velikostih okvirjev enako dolge cevi ob verigi, ki merijo 440 milimetrov.

Zaenkrat so predstavili dve opremski različici, XTC SLR1 in XTC SLR 2. Obe sta opremljeni s hišnimi vilicami Crest 34 s 100 milimetri hoda. SLR 1 je opremljen z mešanico komponent Shimano XT in SLX ter z zavorami MT500, SLR 2 pa ima komponente Praxis ter opremo Shimano Deore in zavore Shimano MT200.

Obročniki so sestavljeni iz pest Shimano in že tubeless pripravljenih obročev domače blagovne znamke, pnevmatike pa so Maxxis Recon Race. Kot zanimivost: oba modela imata že pripravljeno notranjo napeljavo za potopno sedežno oporo in krmila širine 780 milimetrov.

Več informacij najdeš na giant-bicycles.com/si.

Foto proizvajalec

Preberi še

Giant 2020: Crest 34, prednje vzmetenje tajvanskega giganta

Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam