17. marca 2020

Pri slovensko-kanadski poklicni MTB ekipi dva že predstavljena nova tekmovalca, eden v enduru in drugi v spustu, pa še ena gravitacijska Kanadčanka. Največja tehnična novost pa vzmetenje Fox Suspension.

Slovenski proizvajalec ročnega orodja Unior in kanadska znamka koles Devinci sta tudi za letošnjo sezono združila moči v poklicni gorskokolesarski ekipi Unior Devinci Factory Racing. V ekipi bo kar nekaj novosti, nekaj smo jih že lahko zasledili v njihovih objavah ter objavah njihovih članov in partnerjev.

Tudi na mtb.si smo že objavili novico o novi pridobitvi enduro dela ekipe, Ircu Gregu Callaghanu: UDFR pozdravlja Grega Callaghana

Drugo novico smo posvetili novemu članu spustaškega dela, Kanadčanu Patricku Laffeyu: UDFR predstavlja novega člana spustaškega dela ekipe

Od znanih obrazov v ekipi ostajajo Novozelandec Keegan Wright, ki se bo osredotočal predvsem na svetovno serijo v enduru in tekmovanja serije Crankworx, ter tekmovalca v spustu, Američan Dakotah Norton in Slovenec Jure Žabjek, za katera bodo glavno bojišče dirke svetovnega pokala v spustu. In seveda druga slovenska predstavnica, tekmovalka v krosu Tanja Žakelj, ki ima poleg dirk svetovnega pokala za glavni dogodek sezone dirko na olimpijski igrah v Tokiu, kjer ima že zagotovljeno štartno mesto.

Pa še eno novo ime je v postavi: Kanadčanka Georgia Astle, prebivalka Whistlerja v Britanski Kolumbiji bo nastopala na tekmovanjih serije Crankworx in na izbranih dirkah svetovne serije v enduru ter svetovnega pokala v spustu.

“Navdušen sem, da sem se v tej sezoni pridružil ekipi UDFR,” pravi Greg Callaghan. “Takoj sem se počutil domače, od prve vožnje s kolesom in spoznavanja osebja, dobro smo se ujeli. Na Spartanu se dobro počutim, zabavno kolo je, in to zimo sem imel veselje do kolesarjenja, kot že dolgo ne. Okolje v ekipi je sproščeno, a me hkrati motivira, tako da komaj čakam, da začnem z napadom na stopničke!”
{gallery}2020/200317_akcija_devinci{/gallery}

Partnerji: Velika novost je vzmetenje

Uspešna gorskokolesarska ekipa ne more brez dobrih partnerjev. Nova partnerja UDFR sta Fox Suspension in Race Face Components. Fox Suspension ekipo opremlja z vilicami, blažilci in potopnimi sedežnimi oporami. Obročnike in kokpite Race Face so na kolesih ekipe sicer že uporabljali, zdaj bodo pod to znamko tudi gonilke na njihovih Devincijih.

Novi partnerji ekipe so Rapid Racer Products, Clif Bar, EC3D Compression, Royal Racing clothing in 7iDP z oblačili iz zaščito za Keegana in Grega, Alpinestars še naprej oblači in ščiti ekipo v spustu. Dosedanji partnerji, ki ostajajo, so Maxxis, Visit Ljubljana, HT, Maxima Racing Oils, SDG, Lizard Skins, Cush Core, E13, Back Country Research, GoPro, Thule Canada, FSA, Sapim, Sinter Brakes, Kinetic in SKS.

“Veselim se dela z ekipo Unior Devinci,” pravi mehanik Fox Suspension Jordi Cortes. “To pomeni delo z nekaterimi tekmovalci, s katerimi delam že dlje časa, nekaterimi, ki jih že poznam, a v zadnjem času nismo sodelovali, ter z nekaj povsem novimi. V sezoni 2020 imamo vrhunske izdelke in komaj čakam, da vidim, kaj lahko skupaj dosežemo.” “V svetovnem pokalu sem začel dirkati na vzmetenju Fox in z njim dosegel nekaj lepih uvrstitev. Vesel sem, da bom spet sodeloval s Foxom. Zanimivo bo, kaj lahko skupaj dosežemo zdaj, ko sem bolj izkušen,” pa o novi znamki vzmetenja v ekipi pove Dakotah Norton.

Kolesa

Tekmovalci v spustu bodo še naprej nastopali na kolesih Devinci Wilson 29, zdaj seveda z vzmetenjem Fox Suspension.

Tekmovalca v enduru bosta večino sezone nastopala na kolesih Devinci Spartan 29 Carbon, vsak v svojih barvah.

Lahko pa ugibate, katero znamko orodja uporabljajo mehaniki ekipe Unior Devinci Factory Racing! Ni ne ameriška, ne azijska … Namig je spodaj.
{gallery}2020/200317_kolesa_udfr{/gallery}Položaj pa je žal takšen, da bomo morali še malce počakati, da bomo može, dami in kolesa ekipe UDFR videli v boju s štartnimi številkami na krmilih.

Unior Devinci Factory Racing spremljaj na
www.uniordevinci.com
Instagram @uniordevinci
Facebook @uniordevinci
Twitter @uniordevinci
YouTube

Vse fotografije Klemen Humar @klemenhumar
{gallery}2020/200317_orodje_devinci{/gallery}

Sledite nam