Commencal Clash
30. junija 2020

Andorski proizvajalec koles preseneča iz tedna v teden. V zadnjem mesecu so predstavili tri prenovljene modele Meta, sedaj pa je na vrsti še “hard core” Clash.

Zahvaljujoč novi kinematiki je Clash še bolj doma na strmih pobočjih. In prav ta nastavitev je prednost prenovljenega enduro / park / frirajd stroja. Občutljivejši način je namenjen težkim in tehničnim spustom, dinamična nastavitev pa ponuja več zabave.

Clash Essential.

Čeprav se Clash estetsko ni preveč spremenil, so snovalci ustvarili nov, aluminijast okvir, ki je daljši, z večjim dosegom (reach), ki je od starega modela daljši 23 milimetrov. Kot krmilne cevi je glede na predhodnika položnejši za stopinjo in sedaj meri 64 stopinj, podsedežna cev pa je za skoraj dve stopinje strmejša in se ustavi pri 77,2 stopinjah. Prav tako imajo vilice krajši odmik (offset), Clash pa se vrti na 27,5-palčnih obročnikih. Hod? 170 milimetrov zadaj in 180 spredaj.

Pet opremskih različic in okvir

Najosnovnejši model Origin ima blažilec RockShox Deluxe Select+, Vilice RS Yari RC, štiribatne zavore Sram Guide T, menjalnik in ročico Shimano Deore, prav tako sta Deore tudi kaseta in gonilka. Obročniki so sestavljeni iz obročev E13 in pest Formula, pnevmatike pa so VEE.

Clash Origin.

Drugi z dna cenovne lestvice je Ride, ki je opremljen z blažilcem RS SuperDeluxe Select, z vilicami , ki jih še ne razkrivajo, s štiribatnimi zavorami Sram Guide T, pogonskim sklopom Sram SX Eagle, gonilko Sram X1 Eagle ter obročniki sestavljenimi iz obročev E13 LG1 DH Base in pest Formula DC. Pnevmatike pri tem modelu pa so Maxxis Dissector spredaj in Assegai zadaj.

Flip chip in sprememba vozne dinamike.

Model Essential je točno na sredini. Opremljen je z blažilcem Fox Float X2 Performance, vilicami Fox 38 Performance, zavorami Shimano SLX I-Spec, in celotnim pogonskim sklopom Shimano SLX.Obroči so DT Swiss E32, pesta pa Formula MSC 148A zafaj in CL-811 spredaj. Pnevmatike pa tudi tokrat Maxxis in sicer Dissector spredaj in Assegai zadaj.

Clash Race ima blažilec RockShox SuperDeluxe Ultimate, še neznane vilice (predvidevamo, da nekaj novega s strani proizvajalca RockShox), štiribatne zavore Shimano SLX I-Spec, pogonski sklop Sram GX Eagle, obroči in pesti Spank Spike. Pnevmatike pa Schwalbe Big Betty spredaj in Magic Marry zadaj.

Najdražji in najelitnejši je model Signature. Opremljen je z blažilcem Fox DHX2 Factory, vilicami Fox 38 Factory, zavorami Shimano XT, XT je tudi celoten pogonski sklop, obročniki pa so sestavljeni iz obročev DT Swiss EX511 in pest DT Swiss 350. Pnevmatike tudi tokrat Maxxis v kombinaciji Dissector in Assegai.

Clash Signature.

Cene so od 2199 pa do 4999 evrov oziroma 1299 evrov za okvir brez blažilca, 1399 evrov pa za poliran okvir.

Dodatne informacije o novih modelih Commencal Clash najdeš na commencal-store.co.uk ali na wheelbase-shop.com.

Foto proizvajalec

Preberi še

Commencal 2021: Tri nove Metke

Sledite nam