Canyon
Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
20. maja 2021

Si želiš okvir, kakršnega vozi Mathieu van der Poel? Sedaj ga imaš priložnost kupiti. Videti je prav kul, ti samo našteješ evrčke in bo tvoj.


Mathieu van der Poel je v zelo kratkem času velik pečat pustil tudi v gorskem kolesarstvu. Kolesarski multipraktik, ki je kariero začel s tekmovanji v ciklokrosu, vmes presedlal na cestno kolo, potem pa se odločil še za dirke v olimpijskem krosu, je zagotovo eden najbolj talentiranih kolesarjev moderne dobe.

Pri 26 letih je osvojil štiri naslove svetovnega prvaka v ciklokrosu (2015, 2019, 2020, 2021), tri naslove evropskega prvaka v isti disciplini (2017 – 2019), leta 2019 je v Brnu postal evropski prvak v olimpijskem krosu, leto prej pa je bil bronast na svetovnem prvenstvu v Lenzerheideju, na cesti pa ima dva naslova državnega prvaka (2018 in 2020), zmago na dirki po Flandriji (2020), Strade Bianche (2021) … Poleg vsega naštetega ima MvdP samo letos dve zmagi v kratkem krosu svetovnega pokala.

Lux CF MvdP

Pri Canyonu so se odločili, da dosežke velikega šampiona počastijo na prav poseben način in so na trg lansirali okvir Lux CF, ki je kopija tistega, ki ga vozi van der Poel, tako barvno, kot detajlno. Na prednjem delu popolnoma karbonskega okvirja so vgravirane inicialke imena in priimka, pod zgornjo cevjo prednjega trikotnika je napis “Let the legs do the talking”, na zadnjem delu ovirja pa je silhueta nespornega kralja ciklokrosa.

Okvir Lux je v značilni modri barvi, z vzmetenjem Fox Float DPS Factory Remote zadaj, z vilicami Fox 32 Step-Cast Factory Remote spredaj, ter z integriranim karbonskim krmilom Canyon. Teža okvirja znaša 2,10 kilograma. Na voljo bo v velikostih S, M, L in XL. Cena? Za cel set bo potrebno odšteti 3499 evrov.

Mathieu van der Poel na Instagramu: @mathieuvanderpoel.

Dodatne informacije najdeš na canyon.com.

Fotografije proizvajalec

Preberi še

Canyon 2021: Novi Lux, polnovzmetenec za XC in maraton

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam