Breezer, Thunder
Freestyle gradimo skupaj
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
13. oktobra 2020

Ena najstarejših znamk gorskih koles, njen ustanovitelj in eden pionirjev gorskega kolesarstva Joe Breeze ter novi stari Thunder.

Ime Thunder ima pri znamki, ki je svoje prvo gorsko kolo izdelala pred triinštiridesetimi leti, že dolgo brado. Thunder se je dolgo let imenovala linija aluminijastih gorskih koles, namenjenih krosu. Danes je to ime rezervirano za čistokrvnega krommolibdenskega vranca, namenjenega bikepackingu in avanturističnem kolesarjenju.

Na kratko

Okvir je varjen iz 4130 krommolibdenskih cevi in postavljen okoli 29-palčnih obročnikov, prav tako so jeklene tudi vilice, a je geometrija kolesa narejena tako, da nanj lahko namestimo tudi vilice s 100 milimetri hoda. V osnovi so na obročnike pritrjene pnevmatike širine 2,6”, a je zadaj in spredaj prostor za pnevmatike do širine 2,9”! Skoraj vsi kabli so speljani po zunanji strani okvirja, razen kabla za potopno sedežno oporo, ki je skrit v notranjosti okvirja.

Na zadnjem delu okvirja je prostor za 12-milimetrsko os širine 148 milimetrov, spredaj pa za 15-milimetrsko širine 110. Kot krmilne cevi znaša 67,7, kot podsedežne cevi pa je pri najmanjšem okvirju 75, pri ostalih pa 74 stopinj. Cevi ob verigi so dolge 450 milimetrov. Doseg (reach) znaša 421 milimetrov pri velikosti S in se nato daljša za dva centimetra pri velikosti M ter dodaten centimeter in pol pri velikosti L ter še tri pri velikosti XL. Dolžina krmilne opore je pri skoraj vseh različicah 45 milimetrov, edino pri XL je 20 milimetrov daljša.

Breezerjev okvir nudi veliko pritrdišč za razne pripomočke, ki jih potrebuje kolesarski popotnik.

Modelna paleta

Na voljo je le ena opremska različica, ki je sestavljena iz naslednjih komponent:

  • Okvir Breezer custom-butted-chromoly steel
  • Vilice Chromoly disc
  • Menjalnik in ročica Shimano Deore
  • Kaseta Shimano Deore, 10-51t
  • Gonilka Shimano, 34t
  • Zavore Shimano MT 500
  • Obročniki WTB 29″ ST i30 TCS / Formula
  • Plašči WTB Ranger TCS Light Tubeless Ready, 29 x 2.6″
  • Potopna sedežna opora

Cena v Sloveniji pri Velu bo 1.649 €.

Dodatne informacije najdeš na breezerbikes.com in na velo.si.

Fotografije proizvajalec

Casio G-Shock
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam